mooie zoldertrap

Zoldertrap

Een zoldertrap wordt meestal gebruikt om de vliering van een huis te bereiken. Zoldertrappen worden daarom ook wel vlieringtrappen en vooral vlizotrappen genoemd. Het grote voordeel van deze trappen is de efficiëntie qua ruimte. Ze zijn namelijk opvouwbaar, waardoor ze nagenoeg geen ruimte in beslag nemen. 

Waarmee rekening te houden bij de aanschaf?

Het allereerste dat je moet weten wanneer je een zoldertrap gaat zoeken zijn de afmetingen van het trapgat. Aan de hand daarvan kun je de bakgrootte bepalen van de trap. Daarna is de afstand van het plafond tot de grond relevant. In principe heb je aan deze gegevens genoeg om een vlizotrap te bestellen. Maar er zijn natuurlijk meer dingen om rekening mee te houden.

Elektrische vlizotrappen

Safety first

Door de handigheid en de efficiëntie zou je het bijna vergeten, maar een trap moet natuurlijk in de eerste plaats veilig te gebruiken zijn. Helaas blinken niet alle vlizotrappen daarin uit. Je herkent het gevoel vast wel als je zo’n trap beklimt of afdaalt. Elke beweging die je maakt doe je met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Zoek daarom een zoldertrap die in ieder geval degelijke trapleuningen heeft. Probeer daarnaast ervoor te zorgen dat je trap zo breed mogelijk is.

vlizotrap

Variaties in vlizotrappen

Er zijn tegenwoordig meer varianten vlizotrappen op de markt dan menigeen denkt. Naast de ‘ouderwetse’ vlizotrappen die je met de hand in- en uitklapt zijn er nu bijvoorbeeld ook elektrisch uitklapbare zoldertrappen. Uiteraard is dit comfortabeler in gebruik. Enig nadeel hiervan kan zijn dat de montage iets moeilijker is. Van een goede aanbieder in zoldertrappen mag je evenwel verwachten dat zij je montage uit handen kunnen nemen. Voor ervaren vlizotrapspecialisten is het monteren van zo’n trap immers een fluitje van een cent.