Zo herkent u malafide slotenmakers

Er zijn een aantal kenmerken waar u een malafide slotenmaker aan kunt herkennen. Tegenwoordig hebben we online helaas veel te maken met malafide slotenmakers. Een malafide slotenmaker heeft zijn advertenties vaak bovenaan de zoekresultaten van Google staan. Klik dus nooit op de eerste de beste advertentie. Ook zijn de reviews op Google van een malafide slotenmaker niet goed. Hier kunt u al veel informatie uit halen.

Als u contact zoekt met de slotenmaker, krijgt u vaak een tussenpersoon aan de lijn. U heeft nooit contact met het bedrijf of de slotenmaker zelf. Daarnaast is de prijsindicatie van de werkzaamheden vaag en wordt u vooraf al gevraagd om te tekenen en te betalen. Laat u niet in de maling nemen door zo’n slotenmaker en zoek verder naar een betrouwbare slotenmaker.

Eerste kennismaking zegt alles

U heeft een afspraak met een slotenmaker gemaakt voor een reparatie. Als de malafide slotenmaker de reparatie komt uitvoeren, rijdt de slotenmaker vaak in een privéauto. Deze auto heeft geen bedrijfslogo en soms zelfs een buitenlands kenteken. De malafide slotenmaker komt in vrijetijdskleding, in ieder geval niet in kleding met het bedrijfslogo erop. Daarnaast heeft de slotenmaker weinig gereedschap bij zich.

Hoe kunt u zien dat een slotenmaker wél betrouwbaar is?

Er zijn een aantal tips waarmee u een betrouwbare slotenmaker vindt. Scrol op Google iets verder door. De eerste advertenties zijn vaak niet van betrouwbare slotenmakers. Bekijk de website kritisch. Als er contactgegevens op de website staan, dan lijkt het erop dat de slotenmaker betrouwbaar is. Eventueel kunt u het KvK-nummer nog opzoeken in het register van de Kamer van Koophandel. Zo weet u zeker dat het bedrijf geregistreerd is.

Daarnaast is het aan te raden om de keurmerken van de slotenmakers te bekijken. Een betrouwbare slotenmaker is aangesloten bij het NSSG (Nederlands Sleutel- en Sloten Specialisten Gilde). Ook kunt u controleren op het Politiekeurmerk Veilig Wonen, wat gegeven wordt aan veiligheidssloten van betrouwbare slotenmakers. Zij gebruiken alleen sloten die SKG goedgekeurd zijn (Stichting Kwaliteit Gevelbouw).

Vervolgens neemt u contact op: krijgt u rechtstreeks contact met het bedrijf van de slotenmaker, of met de slotenmaker zelf? Dat is een goed teken. De betrouwbare slotenmaker geeft u vooraf een duidelijke prijsindicatie en bespreekt alle kosten met u (bijvoorbeeld materiaalkosten, voorrijkosten en nacht-/avondtoeslagen. Een betrouwbare slotenmaker laat u achteraf betalen (ze hebben namelijk niks te verbergen) of heeft een draagbare pinautomaat mee waar u kunt pinnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *