WOZ waarde Den Haag

Je ontvangt elk jaar, in februari of maart, een aanslagbiljet WOZ waarde waarop de gemeente de WOZ waarde Den Haag heeft vastgesteld. Het is van belang om deze WOZ beschikking goed na te kijken. Op het biljet staat altijd:

–       De naam van de ontvanger

–       De datum

–       Het adres waarover de beschikking gaat

–       De WOZ waarde van het pand

–       De waardepeildatum

–       Het kalenderjaar waarover de beschikking gaat

De WOZ waarde Den Haag heeft een waardepeildatum die altijd ligt op 1 januari van het vorige jaar! De WOZ waarde wordt vastgesteld door gemeentelijke taxateurs die hiervoor gebruik maken van speciale systemen. De taxateurs kunnen nu eenmaal niet alle panden in heel Den Haag jaarlijks taxeren. Zij taxeren steekproefsgewijs en verzamelen gegevens van verkochte huizen. Deze gegevens worden ook ingebracht in die systemen. Zo ontstaat voor elk pand een WOZ waarde.

Hoe wordt de WOZ waarde Den Haag bepaald?

Elk huis heeft een bepaalde waarde en die hangt ook af van;

–       Het type woning; een rijtjeswoning, twee onder een kap, appartement, vrijstaande woning, met of zonder (inpandige) garage, met of zonder schuur

–       De grootte van de woning

–       De oppervlakte van de grond die bij die woning hoort

–       Het bouwjaar van de woning

–       Ligging van de woning ten opzichte van de scholen, winkels en parken

–       Drukke of rustige buurt

–       In de buurt van industrieterrein of verkeerswegen

–       Is de woning aangepast op energiegebied; zonnepanelen, isolatie

Zelfs van een rijtjeswoning kan de WOZ waarde afwijken van de rest van de rij omdat zij wel en de rest geen aanpassingen aan of in de woning hebben aangebracht. Daarom is het voor de gemeente ook lastig om van elk huis of bedrijfspand de juiste WOZ waarde Den Haag te bepalen.

Waarvoor wordt de WOZ waarde gebruikt?

De WOZ waarde is voor een aantal zaken belangrijk. Als je een huis gaat kopen dan speelt de WOZ waarde een belangrijke rol bij het verkrijgen van een hypotheek. Ook de belasting maakt gebruik van de vastgestelde WOZ waarde Den Haag voor het innen van diverse belastingen denk hierbij aan:

–       Onroerende zaakbelasting

–       Waterschapsheffing

–       Inkomstenbelasting

–       Erfbelasting

–       Vennootschapsbelasting

Hoe hoger de WOZ waarde Den Haag, hoe meer belasting je betaalt. Daar staat tegenover dat je ook meer hypotheek kunt krijgen bij een hoger WOZ waarde. Toch is het de moeite waard te bekijken of je bezwaar kunt aantekenen tegen de WOZ waarde Den Haag. Een bezwaarmakers bureau tekent voor particulieren gratis bezwaar aan tegen de WOZ waarde. Dat kunnen zij omdat ze, wanneer het bezwaar erkend wordt, van de gemeente Den Haag een vastgesteld bedrag ontvangt.

Waarvoor kun je bezwaar aantekenen tegen de WOZ waarde Den Haag

Er zijn meerdere redenen om bezwaar aan te tekenen tegen de WOZ waarde Den Haag. Een van die redenen is achterstallig onderhoud. Alle rekenmodellen van de gemeente voor het bepalen van de WOZ waarde Dan Haag kunnen achterstallig onderhoud niet voorzien. Heeft je huis een verouderde badkamer of keuken dan kun je al bezwaar aantekenen als je huis wordt vergeleken met een woning met een moderne badkamer. Ook onvoldoende isolatie of isolatie die vervangen moet worden is een reden. Wil je weten of jouw WOZ waarde ook omlaag kan? 

Neem dan vrijblijvend contact op via bezwaarmaker.nl en laat bekijken of bezwaar aantekenen loont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *