Woonkamer opfrissen: zo doe je dat!

Het afgelopen jaar heb je veel tijd binnen doorgebracht: verplicht binnenblijven, werken vanuit huis, sporten in de keuken en maximaal een paar mensen op bezoek per dag. Waarschijnlijk heb je ook een frisse blik geworpen op hoe je huis er uit ziet. Wellicht vind je de bank die je ooit lang geleden hebt gekocht, misschien ook niet. In het geval van niet is het tijd voor een make-over – oftewel een opfrisbeurt! Vind je dat jouw huiskamer ook wel een opfrisbeurt kan gebruiken? Lees dan gauw verder en check onze onderstaande tips!

Zet planten neer

Niets fleurt een kamer op als een paar mooie planten. Groot of klein, het maakt al snel een groot verschil. Zo zijn ze niet alleen goed voor het zuurstof in de kamer, maar kunnen ze ook het pronkstuk van de kamer worden. Denk bijvoorbeeld aan een grote cactus of een pannenkoekplant. Daarnaast zijn verschillende soorten kleine planten ook leuk. Dit maakt de ruimte erg speels. Tegenwoordig is het fenomeen ”urban jungle” ook helemaal in: verander je huis in een waar plantencentrum! Niet letterlijk natuurlijk, maar des te meer planten er zijn, des te gezelliger het wordt en des te meer jouw huiskamer ineens een heel andere omgeving lijkt.

Koop nieuwe meubels

Als je al langer in je huis woont, heb je bepaalde meubels waarschijnlijk al langere tijd geleden gekocht. Echter, in de tussentijd heb je weer van alles gekocht en toegevoegd aan het interieur. Grote kans dat het een wirwar van spullen is geworden. Niks mis mee natuurlijk, maar zo kan het onrustig en en rommelig lijken. Kies je ervoor om helemaal opnieuw te starten, kies dan eerst een thema voordat je lukraak meubels in huis haalt. Ga je voor landelijk? Of toch Scandinavisch? Maa een moodboard en bekijk online wat je mooi vindt. Zo zijn Eichholtz meubels bijvoorbeeld erg elegant en passen bij elk interieur.

Vervang de kussens

Een bank is over het algemeen een erg dure aankoop en die vervang je dus ook niet zomaar elk jaar. Maar de kussentjes kun je wel vervangen – gemakkelijk zelf. Als je vindt dat je woonkamer weer eens een nieuwe look nodig heeft, koop dan nieuwe kussenslopen en je zult gelijk zien dat de uitstraling van je woonkamer helemaal anders is! Dat is bijvoorbeeld ook leuk om te doen tijdens feestdagen, zoals met Kerst.

Ga voor meer interieurtips- en ideeën naar de website van Solfelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *