Woningontruiming: wanneer je het in kunt zetten

Wist je dat veel mensen helemaal niet weten dat woningontruiming een optie is? En dat terwijl veel mensen het ten minste eenmaal in hun leven wel nodig hebben. Woningontruiming is het leeghalen van een woning. Professionele woningontruimers doen dit echter snel en helpen je ook met de moeilijke kant die er soms bij komt kijken.

Ontuiming

Verschillende momenten

Er zijn meerdere momenten in een mensenleven waarbij woningontruiming de oplossing kan bieden. De meest voorkomende momenten waarop deze specialisten worden ingeschakeld is bij:

  • een grote verhuizing waarbij veel weg moet
  • een verhuizing naar een verpleegtehuis of dergelijke
  • een overlijden
  • een serieuze hoarding situatie waarin iemand hulp nodig heeft bij opruimen

De emotionele kant

Je kunt je wel voorstellen dat wanneer iemand komt de overlijden er zich een hoop rommel kan hebben opgestapeld in een huis. Zeker wanneer iemand tien jaar of meer op dezelfde plek heeft gewoond dan stapelt het zich vaak ontzettend op. Dat is heftig voor de nabestaanden, die het vaak al moeilijk genoeg hebben.

Wanneer je op zo’n moment woningontruimers inhuurt dan heb je in ieder geval wat hulp bij de praktische kant. Ze kunnen je helpen dingen weggooien of verkopen, of brengen spullen voor je naar de kringloop. Ze weten vaak ook hoe je zo’n ontruiming efficiënt en snel uit kunt voeren. Maar de beste woningontruimers snappen ook de emotionele kant ervan. Ze weten hoe moeilijk dit proces kan zijn en kunnen je hierin ook ondersteunen. Dat is de hulp die je wil natuurlijk. 

Samen of alleen

Je kunt natuurlijk aan woningontruimers vragen of ze de volledige klus voor je kunnen klaren. En daar is absoluut niets mis mee. Je kunt dan zelf de tijd in iets anders steken. Je kunt het echter ook samen doen. Zij ondersteunen jou dan in het proces en maken een plan voor je om de ontruiming zo goed mogelijk uit te voeren.