Woning (ver)huren via een vastgoedbeheerder

In de huidige huizenmarkt is het lastig om aan een sociale huurwoning te komen. Al gauw komt men dan als consument terecht in de vrije sector. Men krijgt dan geregeld te maken met een VvE vastgoedbeheer. Maar wat is een VvE vastgoedbeheer, wat doen zij allemaal? In dit artikel krijgt u als consument meer inzicht hierin.

Wat is een VvE

Stel u koopt een appartement, dan bent u als eigenaar van het appartement automatisch lid van de VvE ofwel de vereniging van eigenaren van het gebouw waar uw appartement deel van is. De vereniging van eigenaars zorgt voor het onderhoud van het gebouw en voor de gemeenschappelijke belangen van alle eigenaren. Men kan hierbij denken aan onder andere het onderhoud van gemeenschappelijke ruimtes.

Wat is vastgoedbeheer

Stel men heeft een eigen appartement en door omstandigheden maakt u weinig tot geen gebruik van uw woning. Dan kunt u vrienden en familie vragen om uw woning voor u te onderhouden, maar u kunt uw woning ook verhuren.

Dit kan namelijk via een vastgoedbeheer. Zij zorgen dan voor het beheer en de verhuur van uw appartement. Dit is ook voor particulieren erg interessant.

Verschillende soorten beheer

Zoals vaak het geval is als er een service verleent wordt, is er bij vastgoedbeheer ook sprake van verschillende soorten beheer. Men kan kiezen tussen technisch, financieel of commercieel beheer. Een combinatie hiervan is ook mogelijk: VVE totaal beheer.

Financieel beheer

Dit houdt dat dat men niet hoeft om te kijken naar de administratie rondom de verhuur van uw woning. De huur wordt elke maand geïnd, als deze betaling niet gedaan wordt hoeft u er zelf niet achteraan.

Technisch beheer

Hierbij wordt ook het onderhoud aan de woning geregeld. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele reparatievragen van uw huurder of de verdere afhandeling hiervan.

Commercieel beheer

Hierbij geeft u alles uit handen, er wordt dan ook gezocht naar de geschikte huurder voor uw woning.

Waarom het een goed idee is uw woning te laten beheren

Als uw woning leeg staat kan dit voor waarde vermindering van uw woning zorgen. Wanneer men dus voor langere tijd geen gebruik zal maken van een eigen woning, is het nodig om hiervoor een oplossing te bedenken. De meest voor de hand liggende optie is dan ook dat iemand anders (tijdelijk) in uw woning intrekt.

Het beheer hiervan vergt veel tijd en inspanning. Door dit uit te besteden valt er dus ook een last van de schouders. Daarnaast heeft u er ook op een aangename (financiële) manier profijt van. Vooral met oog op het ontvangen van de huur zonder dat u zelf verder lasten moet dragen.

Gewin van vastgoedbeheer

Er zijn vele aantrekkelijke aspecten aan het uitbesteden van het beheer van uw woning, hier een aantal voor u op een rijtje:

  • U ontvangt de huur
  • U voorkomt een leegstaande woning
  • U ontvangt uw geld altijd stipt op tijd
  • Er wordt voor een passende huurder gezorgd
  • Geen zorgen over het onderhoud van uw woning
  • Een passende huurovereenkomst
  • U hoeft niet meer terug te vallen op vrienden of familie

Dit klinkt waarschijnlijk erg aantrekkelijk, bent u op zoek naar een VVE beheer in Amsterdam en omgeving, dan kunt u gerust een kijkje nemen bij Minerva Vastgoedbeheer.