dakisolatie plaatsen

Wil jij dakisolatie plaatsen?

Je verliest veel warmte in je huis of appartement door slechte isolatie. Dit kan tot wel 25 procent zijn. Dit wil je uiteraard voorkomen. Hiervoor moet je dakisolatie plaatsen. Zo blijft de warmte binnen en is je dak goed geïsoleerd. Dit kan natuurlijk verschillende voordelen hebben. Denk hier aan bij geldbesparing. Je bespaart natuurlijk een hoop geld als je niet elke keer de verwarming aan moet zetten omdat je dak niet goed is geïsoleerd. Je kan de verwarming ook eerder uit zetten mocht het toch nog koud zijn. De warmte blijft beter hangen. Bij een goede dakisolatie kan je de warmte in de zomer ook buiten houden. Wil jij nou meer weten over dakisolatie? Lees dan vooral verder!

Wat is sarking?

Sarking is een nieuwe methode om je dak te isoleren. Dit is een stuk makkelijker om dakisolatie plaatsen. Dat komt doordat de isolatie aan de buitenkant zit en vanaf de buitenkant naar binnen wordt gebracht. Zo hoef je aan de binnenkant niet alles op te halen om het dak te isoleren. Dit is natuurlijk een pluspunt. Nog een pluspunt is dat het minder ruimte aan de binnenkant in neemt. Omdat sarking aan de buitenkant gebeurd neemt het aan de binnenkant niet zo veel ruimte in. Daardoor heb je dus meer ruimte op je zolderkamer. Dat is fijn, vooral als je een kleine zolder hebt.

Isoleren met PUR

Naast sarking kan je je dak ook laten isoleren met PUR. Dit kan op twee verschillende manier zelfs. Je kan het doen met PUR dakisolatie schuim of je kan je dak isoleren met PUR dakisolatieplaten. Ik ga later nog dieper in op beide opties zodat je een beter beeld krijgt van de twee manieren, maar eerst een uitleg van PUR. PUR is een goede optie want het is zeer duurzaam. Dit is wat iedereen wil tegenwoordig dus dakisolatie plaatsen met PUR is een goede optie.

Isoleren met PUR dakisolatie schuim

PUR dakisolatie schuim is een goede optie als je je dak wilt isoleren. Ik raad je wel aan om dit niet zelf te doen. Het droogt binnen enkele minuten op waardoor je moeilijk fouten kan herstellen. Bovendien hebben bedrijven hier ook de juiste apparatuur voor. PUR schuim is duur, maar omdat het zo snel droogt en makkelijk is aan te brengen ben je minder uren kwijt. Daarom zou je wellicht kunnen kijken naar PUR dakisolatie schuim als je dakisolatie plaatsen. PUR schuim is ook handig voor oude woningen, omdat het alle gaatjes opvult die in oude woning vaak niet goed zijn gedaan.

Isoleren met PUR dakisolatieplaten

PUR dakisolatieplaten kan niet alleen bij een hellend dak, maar ook bij een plat dak. Ook kan je de dikte van de platen bepalen. De standaard is van 8 tot 12 centimeter. Je kan het natuurlijk zelf bepalen naar je eigen wensen. Dan is de vraag hoeveel warmte wil je tegen houden. Het voordeel is dat je geen dakschermen nodig hebt bij PUR. Dit heb je vaak wel nodig bij klassieke middelen als je dakisolatie plaatsen.

Plat dak isoleren, ben jij hiernaar opzoek?

Een plat dak isoleren bespaart veel geld. Het isoleren van een plat dak is dus zeker de investering waard. Veel mensen dachten dat het het niet waard was om een plat dak te isoleren, maar over de afgelopen tien jaar zie je steeds meer mensen hun platte dak toch isoleren. De isolatie houdt veel warmte binnen in de winter en zorgt er voor dat veel warmte buiten blijft in de zomer. Zo hoef je minder lang of misschien zelfs helemaal niet je verwarming aan te zetten in de winter. Hier geldt natuurlijk hetzelfde voor in de zomer met een Airco.

Platte daken isoleren is verplicht

In België is het sinds begin 2015 zelfs verplicht om je platte dak te isoleren. Anders mag het huis niet verhuurd worden. Huizen isoleren is duurzamer en in de tijd waar we duurzaam moeten leven is het dak isoleren een goede stap. Daardoor hoeven we bijvoorbeeld minder lang de verwarming aan wat ook weer goed is voor het milieu. En het is natuurlijk ook goed voor de portemonnee. Plat dak isoleren is een investering, maar het bespaart wel geld op de lange termijn. Je bespaart geld op de energierekening of gasrekening door je dak te isoleren. Het is het dus wel waard.

Koud dak isoleren

Je kan een dak ook koud laten isoleren. Dit wil je eigenlijk nooit doen, want er zitten een hoop nadelen aan. Maar soms heb je geen keus. Dan kan je je dak alleen koud laten isoleren en dat is nog altijd beter dan helemaal niet isoleren. Het nadeel is dat het alleen aan de binnenkant wordt geïsoleerd. Daardoor kan er vocht komen waardoor de isolatie langzaam los laat. Dit zorgt er ook voor dat het dat gaat krimpen en uitzetten door de extreme temperatuurverschillen tussen buiten en binnen. Het is dus een optie om zo je plat dak isoleren, maar dit is zeker niet ideaal.

dakisolatie plaatsen

Warm dak isoleren

Naast je dak koud te isoleren kan je je dak ook warm isoleren. Hierbij wordt het dak wel meegenomen in de isolatie. Dit is beter voor het dak. Het gaat dus niet uitzetten of krimpen door de extreme verschillen in temperatuur. De isolatie zit dus aan de buitenkant van het dak. Ook heb je een extra waterwerende laag bij een warm dak dit is natuurlijk top, dan heb je minder kans op lekkages. Je plat dak isoleren kan je beter doen door middel van een warm dak dan een koud dak.

Je dak omgekeerd isoleren

Bij een omgekeerd dak behoud je de originele isolatie. Het komt er alleen extra bovenop. Door je dak omgekeerd te isoleren zorg je ervoor dat je dak minder last heeft van de temperatuurwisselingen. Dit is natuurlijk een pluspunt. Dan is de oude isolatie je waterwerende laag en dan je nieuwe voor de warmte. Je dak wordt dan mee opgewarmd en op temperatuur gehouden waardoor het niet zo veel last heeft van deze temperatuurverschillen. Dit is alles wat je moet weten als je je plat dak isoleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *