Welke vloersoort moet ik kiezen?

Wanneer je een nieuwe vloer wilt aanleggen heb je de keuze uit enorm veel vloersoorten. Je hebt bijvoorbeeld PVC-vloeren, houten vloeren en tegels. Alle vloersoorten hebben natuurlijk hun eigen voor- en nadelen. Het is logisch dat je een vloer kiest die goed bij jouw wensen en behoeften past. Om je wat te helpen heb ik in dit artikel een aantal vloersoorten voor je beschreven. Hopelijk kom jij met deze hulp wat verder in het maken van je keuze.

Houten vloeren

De bekendste vloeren zijn houten vloeren. Houten vloeren passen eigenlijk in elke huisstijl en daarom zijn ze door veel mensen erg geliefd. De vloeren zijn natuurlijk gemaakt van hout en daardoor is elke houten vloer uniek. De vloeren zijn erg mooi en hebben weinig nadelen. Het grootste nadeel is dat de vloeren niet goed tegen vocht kunnen en ook niet geschikt zijn voor vloerverwarming.

Tegel vloeren

Wat veel mensen ook mooie vloeren vinden zijn tegelvloeren. Ook van tegelvloeren heb je enorm veel soorten, zo heb je keuze uit bijvoorbeeld Kerlite tegels & Gardenia Orchidea tegels. De vloeren zien er enorm strak uit en passen perfect in moderne huizen. Doordat de vloeren enorm makkelijk schoon te maken zijn, worden de vloeren gezien als de meest hygi├źnische vloeren op de markt. Echter kunnen de vloeren in de winter enorm koud aanvoelen en daarom vinden sommige mensen ze niet erg fijn.

PVC-vloeren

Ten slotte wil ik de PVC-vloeren ook even met jullie bespreken. PVC-vloeren lijken op houten vloeren, maar zijn gemaakt van kunststof. Ze zijn hierdoor een stuk duurzamer en makkelijker te onderhouden. De vloeren kunnen, in tegenstelling tot houten vloeren, wel tegen water en zijn hierdoor ook makkelijk schoon te maken. Doordat deze vloersoort meer voordelen heeft, wordt de vloersoort als maar populairder.

Geef een reactie