Welke vloer kies je?

Als je van plan bent om je huis eens een flinke metamorfose te geven dan is een nieuwe vloer vaak een van de eerste prioriteiten. Een mooie vloer is een blikvanger in je woonkamer. Maar ook in de andere vertrekken is een nieuwe vloer meestal wel een zinvolle investering. Tegenwoordig is er een ruime keuze in vloeren. Het aloude tapijt is nog steeds populair. Tegelvloeren worden ook nog steeds gelegd maar laminaat vloeren winnen steeds meer aan populariteit. Als je je wilt oriënteren op een nieuwe vloer kijk dan eens online op www.laminaatenparket.nl, de keuze is daar enorm. Als je dan doorklikt naar vestigingen dan zul je vloeren alkmaar tegenkomen waar je een ruime keuze zult zien.

Laminaat vloeren

Laminaat vloeren zijn steeds meer in opkomst. Laminaat vloeren hebben een lange levensduur en zijn slijtvast en makkelijk te onderhouden. Bij bijna elke inrichting staat laminaat wel mooi en je kunt de kleur naar jouw huis aanpassen natuurlijk. Laminaat is verkrijgbaar van licht naar donker en in verschillende looks. Laminaat is ook kleurvast. Als je voor echt hout zou kiezen dan heb je kans op verkleuringen van de zon. Er kan ook verkleuring ontstaan door waterschade dat niet meer mooi opdroogt. Als je een glas water op laminaat laat vallen kan je het er zo weer afvegen met een doekje omdat laminaat vochtbestendig is. Moderne laminaat vloeren beschikken vaak over een gemakkelijk kliksysteem waardoor er geen lijm nodig is. Bij veel bedrijven hebben ze een goede service waardoor de vloer bij je wordt bezorgd en voor je wordt gelegd.

Waar moet je op letten?

Laminaat heeft ook een aantal nadelen. Als je kleine kinderen hebt of bijvoorbeeld een hond of een kat dan kan dat nog wel eens lastig zijn met laminaat. Laminaat is namelijk erg gehorig en vrij hard. Dit kan soms lastig zijn voor bijvoorbeeld de buren of voor jezelf natuurlijk. Maar met een juiste, geluidsdichte ondervloer kan dit probleem ook wel weer opgelost worden. Een ander nadeel aan laminaat zijn de krassen. In laminaat krijg je vrij snel krassen en als deze er eenmaal in zitten gaan ze er lastig weer uit. Er bestaat wel een stiftje in dezelfde kleur als het laminaat om de kras mee te camoufleren. Kortom Laminaat is een prima keuze als je op zoek bent naar een nieuwe vloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *