Welke verschillende soorten sloten zijn er?

Wanneer je een huis laat bouwen komen er bijna altijd onvoorziene problemen bij kijken. Het gaat vaak om kleine dingen die je over het hoofd ziet, omdat je voornamelijk gericht bent op de leuke en grote onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van je huis of ontwerpen van je tuin. Dit is natuurlijk een stuk leuker om over na te denken dan bijvoorbeeld welke sloten je in je deur moet plaatsen. Terwijl het wel van belang is dat je huis goed beveiligd wordt. In dit artikel geef ik een aantal tips over verschillende soorten sloten.

Meerpuntssluiting

De meeste mensen die een huis laten bouwen kopen een meerpuntssluiting. Het kenmerk van een meerpuntssluiting is dat de deur via het slot op meerdere plaatsen vergrendeld wordt. Hierdoor hebben mogelijke inbreker meer tijd nodig om de deur open te maken, waardoor de kans op eventuele inbraken minder wordt. Daarnaast is het ook een makkelijk slot om op slot te doen. Je hoeft namelijk maar twee handelingen uit te voeren en het slot is overal vergrendeld.

Sloten met keurmerk

Er zijn tegenwoordig sloten te koop met een keurmerk. Dit keurmerk wordt ook wel politiekeurmerk veilig wonen genoemd. Het betekent dat de sloten positief getest zijn op mogelijke inbraakmethodes. De inbraakmethodes die worden getest zijn onder andere cilindertrekken, openbreken van deur of raam, gaatjesboormethode en flipperen. De prijzen van deze sloten zijn over het algemeen wel hoger. Wil je graag meer informatie over deze sloten? Neem dan een kijkje op slotenmaker prijzen.

Een slotenmaker inschakelen? Lees dan meer op Slotenmaker-holland.nl