Plastica.nl

Welke soort houten gevelbekleding is het beste?

Als je je gevel opnieuw wilt bekleden, kun je kiezen voor houten gevelbekleding van bijvoorbeeld Plastica.nl. Dit is ook een van de meest populaire soorten gevelbekleding. Het isoleert goed en het geeft je gevel een mooie natuurlijke uitstraling. Maar voor welk soort houten gevelbekleding kun je nu het beste kiezen? In dit artikel leggen wij je hier meer over uit.

Hardhout

Plastica.nl

Houtsoorten die onder de noemer hardhout vallen hebben een natuurlijke duurzaamheidsklasse I of II. Dit betekent dat deze houtsoorten lang meegaan, een hoge weerstand hebben en goed hun vorm behouden. Hardhout of voor de plaatsing niet behandeld te worden, in tegenstelling tot andere minder duurzame houtsoorten.

Hardhout zal na verloop van tijd vergrijzen, wat de gevel een speciale uitstraling geeft. De meest duurzame soorten hardhout zijn Padoek, Moabi en Afzelia. Hardhout is over het algemeen wel wat duurder dan thermisch behandeld hout.

Thermisch behandeld hout

Plastica.nl

Het grote voordeel van thermisch behandeld hout is dat het goedkoper is dan hardhout en toch duurzaam. Het hout dat wordt gebruikt is geen hardhout en daardoor goedkoper. Door de thermische behandeling is dit soort gevelbekleding toch duurzaam.

Als je hardhout te duur vindt, liever geen tropisch hardhout wilt vanwege milieuoverwegingen of niet wilt dat je gevelbekleding op den duur gaat vergrijzen, is thermisch behandeld hout de ideale keuze. De meest duurzame soorten thermisch behandeld hout zijn thermo grenen, thermo essen en thermo ayous.