pexels-cottonbro-4045539

Welk dekbedovertrek past bij mij?

Er zijn verschillende soorten materialen voor dekbedovertrekken. Ben jij toe aan een nieuw stapelbed, tweepersoonsbed of een twijfelaar? Dan mag een bijpassend dekbedovertrek niet ontbreken. Zo heb je bijvoorbeeld katoen, flanel of linnen. Welke bij jou past, leggen we in deze blog uit!

Katoen

Een dekbedovertrek van katoen is de meest voorkomende soort overtrek. Katoen is van nature ademend en vochtabsorberend, ideaal om onder te slapen dus! In de winter zorgt katoen voor de warmte en in de zomer zorgt het voor een aangename verkoeling. Katoen is erg stevig en duurzaam. Tot slot wordt katoen vaak gecombineerd met flanel en satijn.

Flanel

Het bijzondere aan flanel is dat het zacht en warm aanvoelt. Doordat het katoen geruwd is, heeft deze stof een donsachtig laagje gekregen. Flanel is ideaal voor personen die het sneller koud hebben. Vaak wordt flanel in de zomer vervangen door bijvoorbeeld katoen. In de zomer is flanel namelijk sneller te warm en hierdoor ga je sneller zweten.

Linnen

Linnen wordt gewonnen uit vlas, hierdoor is linnen extra stevig en bovendien zeer duurzaam. Je denkt misschien dat linnen stug aanvoelt, maar het tegendeel is waar. Linnen is uitermate geschikt voor beddengoed. Net als katoen is linnen vochtabsorberend, ideaal tijdens de warme nachten. Linnen heeft als eigenschap dat het warmteregulerend is, hierdoor kun je dit dekbedovertrek elk seizoen op het bed leggen. 

Zijde

Wil je lekker luchtig slapen? Dan is een dekbedovertrek van zijde iets voor jou. Zijde is soepel, licht en ademend. De vochtabsorptie van zijde is nog beter dan die van katoen. Zijde dekbedovertrekken stralen luxe uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *