Beste airco zonder slang

Wel een airco, maar geen gedoe met een slang? Neem een aircooler!

Vrijwel iedereen kan een warme zomerdag op z’n tijd wel waarderen. Wanneer het echter meerdere dagen achter elkaar heet weer is, dan verandert dat sentiment meestal. Uiteraard valt dit niet los te zien van het feit dat het dan ook binnenshuis veel warmer wordt dan je aangenaam zou kunnen noemen. Helaas hebben we dit de afgelopen jaren vaak meegemaakt in Nederland. Dat veel mensen hebben besloten een airco aan te schaffen is dan ook maar wat logisch. Veel mensen keken daarbij wat de beste airco zonder slang eigenlijk is. Want een airco met slang, dat vinden veel mensen toch ietwat onpraktisch. Een airco zonder slang, ook wel een aircooler genoemd, werkt gelukkig ook uitstekend. Hieronder lees je meer over deze werking en over een van de belangrijkste voordelen van zo’n slangloze airco.

De werking van een airco zonder slang verklaard

Een aircooler is van binnen een technologisch hoogstandje, maar het idee achter de werking ervan is eigenlijk heel simpel. Het apparaat zuigt simpelweg warme lucht uit de desbetreffende ruimte op en stuurt deze lucht langs verkoelende elementen in de aircooler. Dit kunnen daadwerkelijk koelelementen zijn, maar ook kan het gaan om koud water of ijsblokjes. Vervolgens wordt de afgekoelde lucht weer terug de ruimte in geblazen. Bij dit systeem is het dus met name de gevoelstemperatuur die omlaag wordt gebracht. 

Beste airco zonder slang

Vriendelijk voor je energierekening

Een interessant bijkomend voordeel van het aanschaffen en in gebruik nemen van een airco zonder slang ten opzichte van airco’s mét slang en vaste airco’s is dat je energieverbruik veel lager zal zijn. Een aircooler vergt simpelweg minder stroom dan andere varianten van airco’s. Dit heeft dus een gunstig effect op je energierekening en ook scheelt dit impact op het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *