hypotheekadviseur Zwolle

Wat kan een hypotheekadviseur voor je betekenen?

Als je een huis wilt kopen, dan komt daar heel veel bij kijken. Het is belangrijk om goed te weten wat je mogelijkheden zijn. Laat je daarom altijd adviseren door een expert op het gebied van hypotheken en huizen kopen. Wil je bijvoorbeeld weten wat jouw maximale hypotheek is? Welke hypotheekvorm zou het beste bij je passen? Dit en meer kan een hypotheekadviseur in Zwolle voor jou betekenen.

Het ontstaan van een woonwens

Het kan zijn dat je een nieuw huis zoekt omdat je op zoek bent naar iets mooiers. Vaak ontstaat een woonwens doordat je in een andere levensfase komt. Je bent in verwachting van een tweede kind. De woning waar je nu in woont, gaat te klein worden als de kleine er daadwerkelijk is. Het kan ook zijn dat je op het punt staat om te gaan trouwen en dus op zoek bent naar een woning om samen in te gaan wonen. Het kan ook zijn dat je wat ouder bent en graag kleiner wilt gaan wonen.

Een verkennend gesprek

Wat is een verkennend gesprek eigenlijk? In een verkennend gesprek gaan hypotheekadviseur en hypotheek vrager met elkaar om tafel om te kijken wat de mogelijkheden zijn. De hypotheekadviseur gaat kijken wat hij voor de hypotheek vrager kan betekenen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat jullie op één lijn zitten.

Verschillende hypotheekvormen

Er zijn verschillende hypotheekvormen denkbaar. Dit zijn de verschillende hypotheekvormen: Annuïteitenhypotheek, een lineaire hypotheek, aflossingsvrije hypotheek, bankspaarhypotheek, spaarhypotheek, beleggingshypotheek en hybride hypotheek. Niet alle hiervoor genoemde hypotheken zijn nog af te sluiten. Een hypotheekadviseur kan je meer vertellen over de mogelijke vormen.

Advies over soort hypotheek

Een hypotheekadviseur zal jou voorzien van advies over de soort hypotheek je het beste kunt nemen. Er wordt gekeken naar de inkomens en of jullie een vast contract hebben. Vervolgens adviseert de hypotheekadviseur over hoe hoog de hypotheek is die jullie kunnen betalen. Als het advies is gegeven, kunnen jullie er over nadenken en een hypotheek gaan aanvragen.

Hypotheek aanvragen

Het is belangrijk dat je de hypotheek kiest die bij jou past. Zorg ook dat de woning waarin je geïnteresseerd bent, wordt getaxeerd. Vervolgens kun je de hypotheek samen met de adviseur afsluiten en ervoor zorgen dat jullie droomhuis jullie huis wordt.