Wat is LED verlichting

De letters LED staan voor Licht emitterende diodes. Een LED lamp produceert haast geen warmte en is veel energiezuiniger dan een traditionele lamp. Bij een LED lamp schijnt het licht naar één kant terwijl bij ‘oude’ lampen het licht 360 graden uitstraalt. Daarom kan een LED lamp gerichter worden ingezet. Een LED lamp geeft net zoveel licht als een ‘ouderwetse’ gloeilamp en heeft daar maar 15% energie voor nodig. Een LED lamp is tot wel 10 keer zuiniger dan een halogeenlamp. Dat is de reden dat steeds meer mensen overstappen op LED verlichting. Omdat LED verlichting niet heet wordt zijn vooral LED inbouwspots populair. LED inbouwspots worden dan ook gebruikt in kantoren, openbare gebouwen, ziekenhuizen, maar ook bij jou thuis kunnen LED inbouwspots een prima uitkomst zijn. LED inbouwspots zijn verkrijgbaar met dimmer en in diverse kleurstellingen. Creëer met LED inbouwspots je eigen sfeer.

LED verlichting kun je gebruiken in elke ruimte

LED inbouwspots of LED panelen zijn te gebruiken in elke ruimte. LED panelen worden over het algemeen voor professioneel gebruik aangebracht. LED inbouwspots zie je tegenwoordig in bijna elke keuken of badkamer. Dat komt omdat LED inbouwspots niet warm worden en daarom langer achter elkaar kunnen blijven branden. Ook in huiskamers en slaapkamers worden LED inbouwspots steeds vaker gebruikt. Dat gebeurt dan als extra verlichting, maar gedimd is LED verlichting goed te gebruiken als sfeerverlichting. Wil je gericht licht in de slaapkamer of bij de bank in de huiskamer dan zijn LED spots een goede optie. Je kunt deze spots elke kant oprichten en met een dimmer op elke gewenste sterkte zetten. Zo krijg je precies dat licht dat je op dat moment wilt hebben. Door gebruik te maken van LED verlichting spaar je het milieu en je eigen portemonnee.

Naast LED inbouwspots zijn er ook LED panelen

Led panelen worden vooral gebruikt als professionele verlichtingsplaten. De afmetingen die ze hebben komen overeen met de plafondpanelen van systeemplafonds. Alle LED panelen zijn dan ook verkrijgbaar in de maten 60x60cm of 30x120cm. LED panelen zijn verkrijgbaar in warm wit, koel wit en daglicht kleur. LED panelen kom je nu nog vooral tegen in kantoorpanden, garages, ziekenhuizen en overheidsgebouwen. Langzaam maar zeker worden LED panelen ook gebruikt in de privé sfeer voor garages en schuren. Het voordeel van LED panelen is het feit dat deze niet warm worden en langer kunnen blijven branden. Ook het feit dat ze bijna geen energie verbruiken is natuurlijk ideaal. Geen andere energiebron is zo energiezuinig in gebruik. Led panelen gaan lang mee waardoor je het milieu spaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *