Wat is een bureaustoel ergonomisch?

Een bureaustoel ergonomisch is een bureaustoel die zich aanpast aan je postuur. Het is belangrijk dat een bureaustoel je stimuleert te blijven bewegen. Als je namelijk te lang in dezelfde beweging zit kan dat je lichaam op de lange termijn belasten. De ergonomische bureaustoelen stimuleren het dynamisch zitten (regelmatig veranderen van zithouding).

Redenen om een bureaustoel ergonomisch aan te schaffen

Doordat de bureaustoel ergonomisch zich aanpast aan ieder postuur, zijn ze beter geschikt voor als je lang aan een bureau moet werken. Vooral voor als je een kantoorbaan hebt, waarbij je het grootste deel van de dag achter je bureau moet werken is een ergonomische bureaustoel ideaal. Met deze bureaustoelen komen klachten als rugpijn minder snel voor. De stoel stimuleert je lichaam om regelmatig te veranderen van zithouding en dit is erg goed voor je lichaam. Je kunt bijna alle onderdelen van de stoel verstellen en aanpassen naar jouw eigen voorkeuzen. Zo kun je bijvoorbeeld de armleuningen verstellen van hoogte, om pijn in de polsen te voorkomen. Ook de rugleuning kun je verstellen. Je kunt de leuning dus ook naar voren zetten zodat je beter recht blijft zitten. Veel mensen gaan automatisch wat verder naar achter zitten of wat krommer met de rug zitten, maar dit is echter geen juiste houding voor je rug. De stoel stimuleert dus ook een goede rug houding.

Verschillende soorten ergonomische bureaustoelen

Je hebt veel verschillen in de ergonomische bureaustoelen. Zo heb je bureaustoelen met een nek ondersteuning. Niet iedereen heeft namelijk deze ondersteuning nodig, maar sommige mensen vinden het wel prettig als ze lang moeten zitten in de bureaustoel. Je hebt deze stoelen natuurlijk ook in verschillende kleuren en maten. De meeste voorkomende kleur is zwart, omdat de meeste mensen deze kleur als voorkeur hebben. Dat komt doordat deze kleur overal goed bij past en neutraal is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *