agrarisch makelaar overijssel

Wat heeft Overijssel allemaal te bieden?

Overijssel is een van de provincies in Nederland waar veel te doen is. Er lopen verschillende rivieren door Overijssel heen zoals de IJssel, Zwarte water, Overijsselse vecht, Dinkel, Regge en Reest. Ook zijn er verschillende kanalen in Overijssel. De bekendste steden van Overijssel zijn de Hanzesteden Deventer, Kampen, Deventer en hoofdstad Zwolle. In Overijssel zijn ontzettend veel leuke dingen te doen en te beleven. Benieuwd wat? Lees dan dit artikel goed door! Klik op de link als je op zoek bent naar een agrarische makelaar in Overijssel.

Kampen

Omstreeks 1236 kreeg Kampen stadsrechten. Kampen is een hele leuke stad om naar toe te gaan met familie of vrienden. Je proeft en ziet dat Kampen vroeger een stad was met aanzien. De poorten, de kerken en de lange winkelstraat tonen dat Kampen een handelsstad pur sang was. In Kampen kun je leuk eten en terrassen. Ook is het leuk om ‘s ‘s avonds de skyline van Kampen te bekijken vanaf het koeienstrandje dichtbij station Kampen. De toren licht ‘s avonds op in verschillende kleuren en de brug met de gouden wielen is ook gaaf om ‘s avonds te zien.

Wandelen

In Overijssel is er genoeg groen aanwezig. Je kunt er prachtig wandelen. Zo heb je een prachtig bos gelegen aan het Heerderstrand. Ook in Hattem heb je een prachtig bos gelegen bij Molecaten. Wandelen is natuurlijk goed voor je gezondheid. We zouden het allemaal veel meer moeten doen. Als je toevallig in Overijssel werkt, schroom dan niet om even in de pauze lekker een stuk te gaan lopen.

Giethoorn

Dit is een prachtig en uniek plaatsje in het noorden van Overijssel. Er zijn alleen weinig wegen. Iedereen in Giethoorn verplaatst zich met de boot of lopend via bruggetjes. Giethoorn is wel vrij toeristisch. Het is zeker de moeite waard om op een mooie zomer of lentedag naar Giethoorn te gaan. Geniet van de mooie natuur.

Zwolle

Een andere prachtige Hanzestad is Zwolle. Zwolle is zoals gezegd de hoofdstad van Overijssel. De oude binnenstad is vandaag de dag nog steeds omgeven door een gracht. De oude binnenstad heeft een soort stervorm. In Zwolle zijn veel dingen te beleven. Je kunt er goed eten, overnachten en winkelen. Daarnaast zijn er veel leuke activiteiten die je kunt doen met je familie.