condensslang airco

Wanneer je condensslang airco aan onderhoud toe is

De hete zomer is het seizoen waarin airconditioningapparatuur het meest te lijden heeft. Een optimaal onderhoud van je airco en hun evacuatiepompen is verplicht als je wil dat ze je huis zonder problemen blijven koelen. In dit artikel vertellen we hoe een airco afvoert en leggen we uit wat de meest voorkomende problemen zijn.

Condensslang airco voor afvoer van water

Bij airconditioning is de afvoer verantwoordelijk voor het verwijderen van het water dat door de apparatuur wordt gegenereerd. Tijdens de werking verwijdert de apparatuur het water door middel van condensatie, waardoor het water van damp in vloeistof verandert. Elk type airconditioner heeft een afvoersysteem dat verantwoordelijk is voor het afvoeren van de overtollige vloeistof. Over het algemeen is het de condensslang airco, een buis die uit de onderste hoek van het apparaat komt en het overtollige water door een afvoerpomp voert.

condensslang airco

Meest voorkomende problemen bij condensslang airco

De meest voorkomende problemen die kunnen optreden bij een airconditioner, kunnen in de afvoer zitten. Dat wil zeggen: als de afvoer niet in de juiste staat is, kan het binnenin lekken, verlies van kracht en efficiëntie van het apparaat, en zelfs slechte geuren veroorzaken. Ernstigere problemen kunnen leiden tot lekken en storingen van interne apparatuur.

Soorten airconditioning afvoeren

Raam

De afvoer van het raammodel is voorzien van een klein gaatje aan de buitenkant van het apparaat om het condensaat af te voeren. Als het begint te druppelen, moet je een lekbak of leiding gebruiken om de vloeistof naar de juiste locatie te leiden.

Muur

Bij deze apparaten verlaat de afvoer de binnenunit of verdamper en wordt de vloeistof afgevoerd via kanalen of leidingen die soms een helling moeten passeren voordat ze het uiteindelijke afvoerpunt bereiken.

Condensslang airco onderhouden

Door de jaren heen kan de afvoerbuis vuil verzamelen, waardoor het verstopt raakt. Om te voorkomen dat de airconditioningbuis verstopt raakt, is het raadzaam om periodiek onderhoud aan de airconditioningeenheid uit te voeren, de filters, de koelspiraal, de condensbak en de gehele buitenmantel van de apparatuur minstens één keer per jaar schoon te maken om te voorkomen dat tegen ophoping van vuil dat de werking belemmert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *