pexels-tima-miroshnichenko-6474487

Waarom zelf je huis laten bouwen?

Je denkt al een tijdje na over het zelf bouwen van je huis. Er was vorige week nieuws dat er nu kavels beschikbaar zijn om zelf op te bouwen. Je twijfelt of je deze kans wel of niet moet pakken omdat je nog niet weet wat er allemaal bij komt kijken. In deze blog helpen wij je hierbij. We vertellen je de voor- en nadelen en waar je rekening mee moet houden als je je eigen huis bouwt. 

Voordat je begint:

Voordat je begint met bouwen zijn er natuurlijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Er zullen natuurlijk financiële zaken geregeld moeten worden zoals het afsluiten van een hypotheek. Naast de hypotheek zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden op financieel gebied. Denk hierbij aan extra kosten zoals een bouwkundige keuring. Zorg ervoor dat je al deze kosten goed op een rijtje hebt staan en dat je hier ook het budget voor hebt. 

Voordelen van het zelf bouwen van je huis

Het grootste voordeel van het zelf bouwen van je huis is toch wel de vrijheid die het met zich meebrengt. Je kunt al je woonwensen uit laten komen die binnen je budget vallen. Zo heb je geen last van dingen die je eigenlijk helemaal niet wilt hebben in je woning. Wanneer je een nieuwe woning koopt heb je hier vaak wel last van. Er is altijd wel iets wat je niet aanspreekt of toch liever anders had gezien. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat zelfbouw over het algemeen goedkoper is dan andere bouwprojecten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *