Waarom u kunt kiezen voor infrarood verwarming

In dit artikel willen we u de voordelen van infraroodverwarming voorleggen. Maar het is best mogelijk dat u nog nooit van infraroodverwarming gehoord hebt. Toch is het een manier van ruimtes verwarmen die steeds populairder aan het worden is. Er zijn al veel mensen die een infrarood sauna hebben bijvoorbeeld. Daarnaast wordt infrarood verwarming veel gebruikt in bijvoorbeeld winkels. Maar infraroodverwarming wordt ook steeds populairder bij woningen. Wat zijn precies de voordelen voor u wanneer u gaat voor infraroodverwarming. Dat is wat we in dit artikel bespreken.

Geen lucht verwarmen

Infraroodverwarming, in tegenstelling tot de klassieke radiator, verwarmd niet de lucht. In plaats daarvan worden objecten, dieren en mensen rechtstreeks verwarmd. Infraroodverwarming werkt dus op dezelfde manier als dat de zon de aarde verwarmt. Deze manier van verwarmen is dan ook goed voor het menselijk lichaam en een verbetering van het immuunsysteem. Het is dan ook niet voor niets dat infraroodverwarming wordt gebruikt in sauna’s. Ook zal er met infraroodverwarming geen luchtcirculatie plaatsvinden. Bij radiator verwarming stijgt de warme lucht naar het plafond, koelt af en daalt aan de andere kant van de kamer weer neer. Zo krijgt u een luchtstroom die huisstof door de woning versprijd. Ook krijgt u geen last van de zogeheten ‘droge lucht’.

Design

Veel mensen vinden een radiator niet mooi staan in de woning. Het fijne van een infrarood verwarmingspaneel is dat het een dubbele functionaliteit van design heeft. Infraroodverwarming komt in een elegante witte plaat en hoeft slechts op een stopcontact te worden aangesloten. Maar infrarood verwarming kan ook met een prachtige print erop komen. Dit betekent dus dat het zowel kunst aan de muur is als verwarming voor je woning.

Energie efficiënt

Omdat infrarood verwarming direct de lucht verwarmt is de verwarming een stuk zuiniger dan traditionele manieren van verwarmen. Het is bijvoorbeeld ook gemakkelijker om de verwarming voor elke individuele ruimte precies te regelen en aan te passen. Met een centrale verwarmingsplaat is dit niet mogelijk. Infrarood verwarming is niet gevoelig voor bijvoorbeeld tocht of luchtstromen. Omdat infrarood verwarming zo energie efficiënt is zal de aanschaf zich uiteindelijk terugbetalen. U kunt met infraroodverwarming namelijk tot wel 40 procent op de jaarlijkse energierekening besparen. We raden infraroodverwarming dan ook ten zeerste aan. Een specialist kan u helpen om het juiste infrarood paneel te kiezen. Hoe groot het paneel moet zijn en waar deze geplaatst gaat worden hangt namelijk af van de specifieke ruimte waar het komt te hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *