Waarom een ventilatiesysteem in de badkamer belangrijk is

Onze moderne huizen van tegenwoordig worden steeds beter gebouwd, en vaak ook steeds beter geïsoleerd. Hierdoor hoeven we de verwarming minder vaak aan te zetten in de winter, en blijft het koel in huis in de zomer. Echter zit er ook een nadeel aan goede isolatie: minder ventilatie. In dit artikel leggen we u uit waarom dat een probleem is, voornamelijk in de badkamer. En dus ook waarom het belangrijk is een goede badkamerventilator te kopen.

Het effect van ventilatie op de luchtkwaliteit

Maar wat is dan eigenlijk het probleem van slechte ventilatie? Als wij, mensen, ademen, ademen we zuurstof in, en vervolgens koolstofdioxide (CO2) en waterdamp terug uit. Dit betekent dus dat op den duur, als de lucht niet ververst wordt, er steeds minder zuurstof in de lucht zit voor ons om in te ademen, en er steeds meer CO2 en waterdamp in de lucht zit. Dit leidt bij ons tot lichamelijke klachten, zoals vermoeidheid, hoofdpijn of concentratieproblemen.

ventilatie

Echter zijn mensen niet de enigen die last hebben van slechte ventilatie. Wanneer de lucht niet genoeg ververst wordt, kan dit natuurlijk invloed hebben op de staat van uw huis. Zo kunt u, voornamelijk in vochtige ruimtes zoals de badkamer, last krijgen van schimmel en is het slecht voor het pleisterwerk van uw huis. Deze schimmel is op zijn beurt dan weer slecht voor onze gezondheid, en kan zelfs ziektes veroorzaken. Wanneer u een ventilatiesysteem installeert in de badkamer – of een andere vochtige plek – verhelpt u al deze problemen en zorgt u ervoor dat de lucht altijd schoon blijft.

Ventileren, hoe doet u dat?

Maar hoe kunt u de ruimte dan het beste ventileren? Ten eerste is het belangrijk om te starten met het openzetten van een raam. Zo kan er frisse lucht naar binnen en zal de vervuilde lucht zich – gedeeltelijk – naar buiten verplaatsen. Echter is dit alleen vaak niet genoeg om effectief te ventileren, en is het ook niet altijd de ideale oplossing, vooral in de koude maanden is het openzetten van een raam namelijk niet altijd even fijn.

Een ventilatiesysteem helpt om effectief de lucht schoon te houden. Daarnaast is het praktischer, omdat u niet kunt vergeten het raam open te doen en geen kou zal lijden wanneer u in de winter onder de douche uitstapt. Wilt u een goede badkamerventilator kopen? Kijk dan eens bij Ventilatieshop.

Geef een reactie