Wanddecoratie hal

Waar hang je een klok op?

Een klok heeft zowel een decoratieve als een functionele functie. Een klok kan in meerdere ruimtes een mooie toevoeging zijn in je woning en een eyecatcher vormen. Dit artikel geeft informatie over de juiste hoogte van een klok, de verhoudingen alsmede de diverse ruimtes waar een klok goed tot zijn recht komt.

Wanddecoratie hal

Bepaal de juiste hoogte


Een goede hoogte om mee te werken als je een klok op gaat hangen is ooghoogte.
Let daarnaast op dat de klok hoger hangt of op gelijke hoogte met eventuele andere wanddecoratie items. Daarnaast kun je zorgen voor wat meer ruimte tussen eventuele meubels en de klok zodat de klok alsnog goed zichtbaar blijft.

Kijk naar de verhoudingen

De afmetingen van een klok zijn van belang bij het bepalen van de positie van de klok. Een hele grote klok en daarbij een hele kleine ruimte of kleine items in je woning kan al snel een vreemde indruk geven. Heb je een leuke en goede plek gevonden? Gebruik een potlood om de juiste plek te markeren en het ophangen van de klok kan starten.

In welke ruimtes hang je een klok op?

De woonkamer of de keuken is een geliefde plek om een klok op te hangen. De woonkamer vormt samen met de keuken het hart van het interieur. Je kan ervoor kiezen om je klok boven of op het dressoir te plaatsen. Vlakbij de televisie kan ook goed werken omdat je vanaf deze plek een goed overzicht kan houden op de tijd.

Wanddecoratie hal

De hal is de eerste plek waar je binnen komt in een woning. Door de hal op de juiste manier aan te kleden zorg je voor een persoonlijke sfeer en voor een fijne ontvangst van eventuele gasten. Zet de klok bijvoorbeeld in de buurt van een spiegel neer. Je bekijkt nog even of je haar goed zit en je kan vervolgens nog een blik op de klok werpen. Ook kun je bijvoorbeeld een plank realiseren waar je meerdere leuke accessoires plaatst alsmede een leuke klok erbij. Dit is bovendien niet alleen handig om de tijd in de gaten te houden maar het zorgt ook voor een leuke en eigentijdse vorm van wanddecoratie in de hal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *