eetbank

Waar een eetbank in de horeca aan moet voldoen

Heb jij een eigen horecazaak en ben je op zoek naar nieuw meubilair? Meubels in de horeca moeten tegen een stootje kunnen en aan een aantal factoren voldoen. Een eetbank – ook wel eetkamerbank genoemd – heeft namelijk veel gebruikers in een gemiddelde week.

eetbank

Stevigheid van materiaal

Allereerst is het goed om rekening te houden met hoe mensen met meubels omgaan. Een meubelstuk dat in hun eigen huis staat, zijn ze veel voorzichtiger mee dan die mooie eetbak in jouw restaurant. Ze zijn immers niet thuis. Mensen laten eten vallen, krassen over de bekleding of gaan met hun schoenen op de bank zitten. Zorg dus voor een eetbank van stevig materiaal. Leer is altijd handig want dit is goed schoon te maken. Je kunt ook kiezen voor een andere stof maar zorg in ieder geval dat het dik materiaal is zodat het niet erg is als een hele familie een avond erop zit en totaal niet oplet wat ze doen.

eetbank

Vormen van de banken

Een ronde eetbank staat heel gaaf. Dan lijkt het inclusief de tafel een beetje op zo’n Amerikaanse diner. Maar heb je daar de ruimte wel voor? Je kunt veel beter kijken naar je eetzaal en banken en stoelen op maat laten maken zodat ze mooi passen op de plekken waar jij ze wil zien.