Voordelen van een PVC vloer

Steeds vaker zien we dat mensen ervoor kiezen om voor een PVC vloer te kiezen. PVC vloeren zijn kunststofvloeren die veel voordelen met zich meebrengen. Het is dus ook niet zo gek dat mensen liever een PVC vloer nemen als een laminaatvloer. Om het duidelijker te maken waarom zo veel mensen voor PVC vloeren kiezen heb ik de voordelen in dit artikel beschreven.

De top drie voordelen

Wil je een nieuwe PVC vloer? Dan is het handig om de voordelen op een rijtje te zetten.

Om te beginnen zijn PVC vloeren enorm sterk. Dit betekent dus dat ze wel tegen een stootje kunnen. In ruimtes waar veel mensen lopen is deze vloer ideaal, aangezien de slijtage minimaal in.

Naast de kracht van de vloeren zijn de PVC vloeren ook de beste vloer voor vloerverwarming en vloerkoeling. Veel mensen willen vloerverwarming in de winter en om hier optimaal van te kunnen genieten zijn de PVC vloeren de beste vloeren.

PVC vloeren dempen het geluid. Wil je een beetje rust in je woning, zonder last te hebben van geluid van je boven- of onderburen, dan is de PVC vloer een ideale oplossing.

Nadelen

Elke vloersoort heeft zijn eigen nadelen en dus heeft de PVC vloer ook niet alleen maar voordelen. De vloeren kunnen bijvoorbeeld niet goed tegen rubber en hierdoor moet je altijd viltjes gebruiken om de vloer te beschermen. Verder zijn de vloeren relatief duur in vergelijking met de andere soorten vloeren.

Wil je ook een nieuwe PVC vloer aanschaffen? Neem een kijkje bij Martijn de Wit Vloeren, de specialist als het gaat om vloeren.