Voordelen: klimaatplafond of radiator?

Nu het winter is, wilt u uiteraard thuiskomen en lekker knus kunnen zitten. Hiervoor denkt u natuurlijk alleen een radiator voor nodig te hebben, maar tegenwoordig zijn er ook klimaatplafonds. Bent u benieuwd wat de voordelen hiervan zijn ten opzichte van een radiator? Lees dan gauw verder.

Klimaatsysteem

Een klimaatplafond is een klimaatsysteem dat uit een constructie van metaal bestaat. Hiermee is het mogelijk om ruimtes zowel te verkoelen als te verwarmen. Het werkt voornamelijk door stroming van water, waaronder er geen tochtproblemen ontstaan en ook minder energie wordt verbruikt.

Voordelen van een klimaatplafond

Vergeleken met een radiator heeft een klimaatplafond enkele voordelen. Eén van de meest kenmerkende voordelen is het feit dat het minder energie verbruikt. Zoals eerder vermeld, verbruikt het minder energie omdat het voornamelijk werkt op waterstroming. Dit houdt in dat het watertemperatuur gemakkelijk verwarmd kan worden zodat de ruimte ook de gewenste temperatuur behaalt. Hiermee bespaart u niet alleen energieverbruik, maar ook nog eens energiekosten.

Effect op gezondheid

Overigens is een kwalitatieve klimaatplafond  niet alleen gunstig voor de portemonnee, maar ook voor uw gezondheid. Het zorgt er namelijk voor dat er geen droge lucht vrij komt, in tegenstelling tot een radiator, wat voor ademhalingsproblemen kan zorgen bij mensen die bijvoorbeeld een allergie hebben of astmapatiënten zijn. Zo kunt u niet alleen gerust werken in een ruimte waar een plafond staat geïnstalleerd, maar heeft u in de avond ook eindelijk een goede nachtrust. Daarnaast is er ook geen geluidsoverlast. Bij een radiator hoor je weleens geruis door de buizen heen, maar daar hoef je hierbij geen zorgen over te maken.

Onderhouden

Het is natuurlijk ook vanzelfsprekend dat er vragen ontstaan over het onderhoud. Hoe onderhoud ik een klimaatplafond? Dit is eenvoudig: een klimaatplafond is namelijk vrijwel onderhoudsvrij, dus bespaart u hier ook nog eens de kosten van. Mocht u het toch willen onderhouden, zoals bijvoorbeeld schoonmaken, dan kan het plafond oppervlak eenvoudig uitgenomen worden en gereinigd worden met een speciaal schoonmaakmiddel.