vloerisolatie

Vloerisolatie nodig?

Met het isoleren van je woning kun je enorm veel energie besparen. Er zijn verschillende vormen van isolatie, waaronder vloerisolatie. Vooral als je last hebt van kou dat via de vloeren optrekt is vloerisolatie zeer interessant. Je zult merken dat je van veel meer comfort geniet en tegelijkertijd ben je aan besparen op energie en op je energiefactuur.

Bij vloerisolatie gaat het vooral om de vloer op de begane grond die soms vrij koud kan optrekken. In de meeste gevallen komt dit doordat er een kruipruimte onder zit. De vloer is dan op verschillende mogelijkheden te isoleren.

Soorten vloerisolatie

Ten eerste kun je de bovenzijde van de vloer isoleren. Dit is misschien niet altijd mogelijk als er al een vloerbedekking op ligt. Daarom is deze optie meestal van toepassing als je nieuwe vloerbedekking gaat leggen. Je legt over de opdekvloer een isolatielaag en hierop de vloerbedekking. 

daarnaast kun je ook de plafond van je kruipruimte isoleren. Dit is de onderkant van je vloer. De kou vanuit de kruipruimte blijft dan in de kruipruimte. Maar kruipruimtes kunnen meestal best wel krap zijn, dus als de hoogte niet hoger is dan 35 tot 50 cm is dit meestal geen optie.

In dat geval is het handig om de onderkant van je kruipruimte te isoleren. Dat kan namelijk makkelijker in krappe ruimtes. Er zal dan sowieso geen kou meer vanuit de bodem in de kruipruimte trekken.

Ga je de bovenzijde van de vloer isoleren, dan kom je al  uit op een gemiddelde vloerisolatie prijs per m2 van € 100,- tot € 150,-. De kosten voor de vloerisolatie kruipruimte zijn als je het plafond isoleert gemiddeld € 30,- tot € 50,- per m2. Voor het isoleren van de bodem van de kruipruimte ben je gemiddeld € 20,- tot € 25,- kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *