deur

Verschillende montagesystemen voor schuifdeuren

Schuifdeuren zijn een ontzettend mooie toevoeging aan je interieur. Ze creëren een unieke uitstraling en zijn daarnaast erg functioneel. Met een schuifdeur benut je de ruimte namelijk optimaal. Ook heb je geen last van deuren die constant open waaien. Wil jij ook een schuifdeur aanschaffen? Bekijk hieronder dan de verschillende montagemogelijkheden! Schuifdeur kopen? Bekijk het aanbod op Deurmarkt.com.

Hangende schuifdeur

Een hangende schuifdeur is het meest populaire systeem. Zoals de naam al zegt, hangen de deuren in dit geval aan een rail die aan de bovenzijde van de schuifdeur wordt gemonteerd. Aan de onderzijde wordt meestal een geleider geplaatst, zodat de schuifdeur op zijn plaats blijft.

Rollende schuifdeur

Een rollende schuifdeur werkt eigenlijk exact het tegenovergestelde van hangende schuifdeur. In dit geval zijn de rails op de vloer gemonteerd en kun je de deur openen en sluiten door de wieltjes hierin te verschuiven. Om de schuifdeur op zijn plaats te houden is in dit geval aan de bovenzijde van de schuifdeur een geleider geplaatst.

Schuifdeur met onzichtbare rails

Een schuifdeur met onzichtbare rails ziet er heel strak uit omdat het railsysteem niet zichtbaar is. De rails worden namelijk aan de achterzijde van de deur bevestigd en dit kan zowel een hangend als rollend systeem zijn.

Schuifdeur in de wand

Een schuifdeur in de wand is erg mooi en strak, maar het is niet overal mogelijk. Je hebt namelijk wel geschikte muren nodig. Wanneer de deuren geopend worden, schuiven ze normaliter voor de wand langs. Bij dit systeem schuif je de deuren echter in de wand. In principe zul je dus een dubbele muur moeten hebben waar de deur inpast.

Schuifdeur in een verlaagd plafond

Ook het plaatsen van het railsysteem in een verlaagd plafond geeft een strakke uitstraling. Het lijkt dan namelijk alsof de deuren in verbinding staan met het plafond. Dit kost echter alleen wel veel werk. Het bestaande plafond moet namelijk aangepast worden en het railsysteem moet verwerkt worden in deze nieuw gecreëerde ruimte.

Symmetrische schuifdeuren

Heb jij twee schuifdeuren en de behoefte om je schuifdeuren tegelijkertijd te openen en de sluiten? Dat kan met behulp van een speciaal railsysteem waarbij de deuren zijn verbonden door middel van een kabel. Zodra je de ene deur opent, zal de andere ook openen.

Geef een reactie