Verlaag je energierekening met deze tips

Hoewel we nu nog in de wat warmere maanden zitten, is het geen slecht idee om je energieverbruik op te lossen. Er komen namelijk weer koudere herfst- en wintermaanden aan, wat kan resulteren in hogere energierekeningen. Lees snel hoe je de komende maanden op je elektriciteitsrekening kunt besparen. Het is goed voor je portemonnee en het milieu, energie besparen is een win-win!

Sta stil bij je elektriciteitsverbruik

Als je thuis bewust elektriciteit en apparaten gebruikt, is dat voordelig! Neem de tv als voorbeeld, deze staat meestal in stand-by. Maar zelfs dan verbruikt de tv stroom. Schakel daarom de tv uit als je geen tv kijkt! Dit geld ook voor de wasmachine of droger. Schakel elektrische apparaten uit wanneer je ze niet worden gebruikt, het is eenvoudig te doen en energiebesparend is.

Woning goed isoleren

Huizen met slechte isolatie laten koude lucht binnen, dus zul je waarschijnlijk de verwarming aanzetten, die dan meer energie verbruikt. Daarom wordt het sterk aanbevolen om een huis volledig te isoleren. Dit is zeker een behoorlijke investering, maar op de lange termijn profiteer je er wel degelijk van. Een andere belangrijke techniek om thuis warmte vast te houden, is door zonlicht te gebruiken. Als de zon schijnt, kun je de gordijnen openen zodat de zon haar werk kan doen.

Maak goed gebruik van je elektrische apparaten

Deze truc ligt misschien voor de hand, maar het is erg handig om optimaal gebruik te maken van de meeste apparatuur, zoals wasmachines, vaatwassers en drogers. Dit kan veel energie besparen. Het stroomverbruik is altijd hetzelfde, maar als je elke keer een kleine hoeveelheid kleding wast, wordt er meer stroom verbruikt. Reinig daarom zoveel mogelijk optimaal.

Klik hier voor meer tips.