betere afzuiging met een buisventilator

Verdubbel je woonplezier met betere afzuiging

De meeste nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig standaard voorzien van een goed ventilatiesysteem. Er is echter een tijd geweest, waarin climate control nog bestond uit het tegen elkaar openzetten van ramen. Woon je in een historisch pand in de binnenstad of een oude boerderij, dan ben je vast bekend met deze situatie. Goed nieuws: met enkele hulpmiddelen en klus-uren zorg je voor (betere) luchtafzuiging in huis. Met deze tips van Spirototaal kan je ook in karakteristieke woningen genieten van frisse lucht en aangename luchtvochtigheid. Lees meer en verdubbel je woonplezier.

Sanitair ‘sans humidité’

Blijft de lucht muf en dik in het kleinste kamertje, tot lang na het laatste bezoek? Drogen de handdoeken in de badkamer niet meer en blijft de spiegel maar beslagen? Tijd om je sanitair van afzuiging te voorzien. In veel oude panden zit van origine geen afzuiging, maar vaak zijn er wel luchtkanalen geplaatst. Vind je een gat in het plafond of de muur, waar een buis in geplaatst is? Dan heb je geluk en hoef je slechts een buisventilator aan te schaffen en te plaatsen. Hiermee verdwijnen vocht en nare luchtjes, om plaats te maken voor frisse lucht. Zijn er nergens luchtgaten te vinden, dan staat je een lichte verbouwing te wachten. Voor de aan- en afvoer van lucht in sanitaire ruimtes is een luchtkanaal namelijk essentieel.

Keukendampen indammen

“Och, tijdens het koken zet je toch gewoon een raam open?”, moet men vroeger gedacht hebben. Inmiddels zijn veel oude panden voorzien van een afzuigkap. Mocht er geen aanwezig zijn in jouw keuken, dan raden we aan om er met gezwinde spoed een te plaatsen. Er zijn afzuigkappen verkrijgbaar voor keukens zonder luchtkanaal. Deze filteren de lucht, zonder deze af te voeren. Voor kleine appartementen kan dit voldoende zijn, voor alle andere woningen adviseren we om een luchtkanaal aan te (laten) leggen voor je afzuigkap.

Advies inwinnen

Spirototaal adviseert je graag over alles op het gebied van ventilatieproducten en hoe je daarmee je woonplezier kunt verdubbelen.  Neem contact op via telefoonnummer 024-20 22 197 of e-mail info@spirototaal.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *