Verbouwen tijdens covid-19

Dagelijks hoor je wel weer dingen over corona. Er zijn veel verschillende maatregelen die ervoor moeten zorgen dat de besmettingen minder snel gaan. Maar wat nou als je wilt verbouwen tijdens de corona periode? Wat mag er wel en wat niet?

Stijging aantal verbouwers in cijfers

Volgens Hypotheek24 is het aandeel verbouwers gestegen. Dit zou je misschien verbazen, maar van de ruim 45.000 hypotheekaanvragen van oktober was 12,5% aan het verbouwen. Vorig jaar was dit iets minder, want het is vergeleken oktober 2019 met 3% gestegen. Het verschilt heel erg hoe mensen een verbouwing willen betalen, want als je wilt verbouwen moet er natuurlijk wel genoeg geld voor aanwezig zijn. De makkelijkste manier is het betalen met je spaargeld. Maar niet iedereen heeft zomaar een paar duizend euro op zijn of haar spaarrekening staan. Daarom lenen er ook veel mensen geld of verhogen zij hun hypotheek, doordat de hypotheekrente nu zo laag is, is dit vrij makkelijk te doen en zullen de maandlasten nauwelijks stijgen.

Verbouwen met de huidige maatregelen

De 1,5 meter afstand, het thuiswerken, dichte restaurants en cafés en maar een hele kleine groep (van drie) mensen uitnodigen bij je thuis, dit zijn op dit moment een aantal maatregelen die van kracht zijn. Naast de horeca ligt ook de reis- en evenementenbranche (bijna) helemaal plat. Al die mensen zitten nu thuis en kunnen bijna nergens naar toe, vandaar dat het aantal doe-het-zelf klussers is toegenomen. Je hebt dan zelf de controle over de situatie en hoeft geen rekening te houden met alle maatregelen, maar zodra je mensen gaat aannemen moet dit natuurlijk wel. Maar hoe kun je een verbouwing dan zo veilig mogelijk laten verlopen? Er is een protocol opgesteld door de overheid genaamd ‘samen veilig doorwerken’, hierin staan alle richtlijnen waaraan je je moet houden tijdens een verbouwing.

Geef een reactie