Internationale verhuizing

Veilig en professioneel verhuizen

Het is al een zeer hectische tijd als je naar het buitenland wilt of moet verhuizen, ga je emigreren of moet je voor je werk. Een internationale verhuizing komt een hoop bij kijken, niet alleen omdat je niet even snel terug kan maar ook omdat er veel regels gelden. Binnen en buiten de EU maakt ook al verschil, maar bij debresser.nl ben je aan het goede adres, waar je ook naartoe gaat ter wereld zij regelen over heel de wereld jouw verhuizing naar welk land ook. Kies voor dit verhuisbedrijf met jarenlange ervaring om van je verhuizing een succes te maken. 

Waarom zou je moeten kiezen bij je internationale verhuizing voor debresser.nl? Zij hebben eigen verhuizers, je weet dus zeker dat er zorgvuldig wordt omgegaan met je inboedel en andere spullen. Mensen die ingehuurd zijn hebben geen binding met het bedrijf, de eigen medewerkers zijn professioneel en hebben allemaal jarenlange ervaring. Ook met het wagenpark van het verhuisbedrijf zit het goed, alle wagens waarmee wordt gereden zijn eigendom. Je weet dat je altijd te maken hebt met goed onderhouden vrachtwagens.

Internationale verhuizing

Denk ook aan je huisdieren

Niet ieder land hanteert dezelfde regels met betrekking tot het invoeren van spullen, zeker buiten de EU kan per land verschillen wat je in mag voeren. Vaak zijn er voor elektrische apparaten aparte regels voor het invoeren, informeer hier goed naar wat wel en niet mag. Moet je betalen kijk dan of het de moeite is om ervoor te moeten betalen, ook voor huisdieren kunnen strenge regels gelden. Waar moeten zij voor inge├źnt zijn en moet je hond of kat nog in quarantaine na aankomst in het buitenland? Allemaal haken en ogen waar je naar moet kijken en informeren voor je vertrekt. 

Natuurlijk zijn er ook papieren bij een internationale verhuizing die je niet mee moet geven met het verhuisbedrijf, te denken valt aan:

  • legitimatiepapieren
  • papieren van je huisdieren
  • contract van je nieuwe woning in het buitenland
  • papieren van het verhuisbedrijf
  • bewijs dat je bent uitgeschreven bij de gemeente

Houdt er ook rekening mee dat je waarschijnlijk eerder aankomt dan de verhuizer, eten voor je hond of kat en drinken moet je al bij je hebben. Ook de kattenbak of hondenmand als je daar gebruik van maakt. 

Regel alles ruim op tijd

Niets kost zoveel tijd als het regelen van bepaalde documenten, het is niet verstandig er de laatste aan te beginnen met regelen. Zodra je weet naar welk land je gaat, is het verstandig om te kijken welke papieren en documenten je nodig hebt voor je internationale verhuizing. Ook wanneer je de omgekeerde weg bewandeld, dus weer naar Nederland komt is het goed dit na te gaan. 

Zorg er ook voor dat je tenminste een week vooruit kunt zonder je spullen nodig te hebben die eraan komen, afhankelijk van het land waar je naartoe verhuist kan het tot weken duren voor je spullen er zijn. Voldoende kleding neem je bijvoorbeeld apart mee in een koffer, op deze manier hoef je niet direct onkosten te maken door nieuwe kleding te kopen.

Geef een reactie