laminaat fouten voorkomen

Veelgemaakte fouten met laminaat vloeren

Gemaakte fouten zijn er om van te leren. Maar het is natuurlijk fijner als je van iemand anders zijn fouten kan leren dan dat je ze eerst zelf moet maken. Check hier welke fouten jij makkelijk kunt voorkomen! Helemaal geen risico nemen bij het leggen van laminaat? Koop dan je laminaat bij Vloerloods.nl en laat het direct leggen door hun professionals. Ben je niet zo’n klusser, dan is dat wellicht de beste optie voor jou. Ga je er toch zelf vol voor? Lees dan snel verder.

Niet de planken checken voor het leggen

Een veelgemaakte fout die er snel is ingeslopen als je even niet oplet, is het niet checken van de planken voor je ze legt. Elke plank moet je individueel goed bekijken voor het leggen. Check of de plank helemaal mooi is, en er geen foutjes in zitten. Een klein scheurtje of bobbeltje kan over tijd een groter probleem worden. Vind je een foutje, ook al is het klein, laat die plank dan aan de kant liggen. Nogmaals: probeer niet te vergeten elke plank te checken! Anders heb je straks midden in de woonkamer een plank met een duidelijk zichtbare scheur liggen.

Laminaat leggen op een oneffen vloer

Veel mensen vergeten het goed checken van de vloer waar het laminaat op moet worden gelegd. Vooral in de oudere huizen kan de originele vloer een probleem vormen. Voordat je laminaat gaat leggen, moet de vloer van bestemming helemaal gelijk zijn. Oneffenheden zoals uitstekende bobbeltjes of een vloer die op sommige plekken hoger en lager is, gaan problemen vormen. Leg je laminaat op een oneffen vloer, dan zullen er openingen ontstaan tussen de planken. En dat is waarschijnlijk nou net niet de look waar je voor ging. Heb je echt een probleemvloer in de kamer? Vervang dan de vloer voordat je laminaat legt.

Het laminaat niet laten acclimatiseren

Maak niet zoals veel personen voor je de fout om je laminaat gelijk na aankoop te leggen. Het heeft heel even tijd nodig om te acclimatiseren in de kamer. In sommige huizen heb je nu eenmaal meer luchtvochtigheid of warmte dan andere huizen. Laminaat reageert daar natuurlijk op. Wil je je laminaat zo mooi mogelijk leggen, laat het dan een paar dagen in huis liggen voordat je het installeert. En nogmaals: ben je niet zeker van je zaak maar wil je wel een prachtige vloer? Laat het dan gewoon door een professional doen.