Van troosteloos naar design interieur

Ik weet het nog goed, mijn broer was pas begonnen met studeren en ging voor het eerst bij zijn nieuwe studentenwoning op bezoek. Toen ik binnenstapte was het niet fantastisch. De inrichting was minimaal, Spartaans zelf. Daarnaast was er ook al flinke rommel, echt een studentenrommel, met lege bierflesjes in het raamkozijn. Bovenal had hij niet het juiste licht. Er was ontzettend fel, wit tl-licht in zijn woning wat het er niet gezelliger op maakte. Door zijn studentenkamer te zien, vroeg ik mij af, hoeveel andere studentenkamers zijn zo troosteloos en ongezellig. Ook als je een kleine studentenkamer hebt, moet het heel goed mogelijk zijn om er een gezellige woning van te maken. Misschien zelfs een woning met een gevoel van interieur design. In dit artikel bespreken we hoe je van een troosteloze inrichting naar een fantastische inrichting gaat.

Verse lik verf en een nieuwe vloer

Wanneer je een studentenwoning of een appartement intrekt, dan zul je beginnen met een grote schoonmaak. Maar het is ook een goed idee om de muren een verse lik verf te geven en een nieuwe vloer te leggen. Dit kost minder geld dan veel studenten deken. Zo kun je bijvoorbeeld het verven zelf doen en de vloer voor een paar honderd euro laten leggen. Op deze manier heb je een goede basis voor een leuk interieur

Goedkope maar stijlvolle meubels

Het is misschien een cliché maar de wereldwijde meubelketen Ikea is een fantastische plek om goedkope en stijlvolle meubels te halen voor iedereen. Zeker studenten hoeven geen dure designer meubels te kopen voor een mooie inrichting. Dit kan een stuk goedkoper. Je kunt ook via marktplaats vaak leuke meubels heel goedkoop aanschaffen. Expats bijvoorbeeld die binnenkort Nederland verlaten, verkopen meubels vaak voor heel weinig. Ze moeten er toch snel vanaf. 

Kamerplant en details

Een goede inrichting wordt afgemaakt door de details. Denk bijvoorbeeld aan een kamerplant. Dan hebben we het niet over een klein plantje in het raamkozijn, maar een echte kamerplant. Er zijn veel grote kamerplanten die mooi in een hoek staan in een interieur. Deze binnenplanten kunnen in een grote bloempot en geven een interieur meteen een natuurlijke uitstraling en natuurlijk ook meer lucht. Zet dan meteen een paar bloemen op de keukentafel en zo heb je de inrichting in een klap flink opgefleurd. Hopelijk heb je iets aan deze tips en weet je hierna precies hoe je jouw kamer mooi kunt inrichten. Zo kun je jouw leefomgeving helemaal naar eigen smaak inrichten! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *