Van saaie vlonders naar prachtige veranda

Ken je dat beeld, van die Amerikaanse huizen die dan (gedeeltelijk) om het huis heen van die prachtige veranda’s hebben lopen, met van die lekkere knusse banken vol kussens of fauteuils, hier en daar potten met prachtige planten? En niet te vergeten die schommel die aan het plafond van de overkapping is bevestigd? Wat een prachtig beeld is dat. En dan hier in Nederland vind je veelal tuinen waarin zich alleen van die vlonders met misschien een tuin-set bevinden die na een regenbui spek en spekglad worden, waardoor je zo op je plaat gaat, zodra je er maar een voet op zet. Best wel zonde eigenlijk. Want vlonders kunnen zeker een aanwinst voor je tuin zijn, wanneer je ze op een goede manier inricht.

Wanneer er in je tuin nog helemaal geen vlonder aanwezig is, en je graag een veranda en/of vlonder wilt aanleggen, is het van belang dat je je eerst verdiept in de verschillende soorten vlonderplanken. houtdirect.nl biedt bijvoorbeeld twee verschillende soorten vlonderplanken aan, namelijk hardhouten vlonders en composiet planken voor vlonders. Composiet planken zijn na lang onderzoek ontwikkeld om verkleuren tegen te gaan en hebben een hoge duurzaamheid. Bijkomende voordeel: na regen of andere natte weersomstandigheden blijven vlonders van Composiet stroef waardoor de kans dat je erop onderuit gaat veel kleiner is. Hardhouten vlonders houden weinig warmte vast, waardoor het in de zomer geen probleem is om er met blote voeten op te lopen. Verder is het een natuurproduct, waardoor de uitstraling van deze vlondersoort verschilt van Composiet.

            Dus wanneer je aan de slag wilt gaan met de bouw van je veranda, is het dus belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten welke uitstraling en gebruiksfunctie je veranda krijgt. Maar één ding is zeker; wanneer je veranda klaar is, is het daar heerlijk vertoeven ’s zomers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *