BIJLAGEDETAILS safari-lamp-plafondlamp-silhouet-voor

Van babykamer naar stoere Safari tocht.

Is jouw baby inmiddels geen baby meer? Jouw lieve kleine baby jongetje wordt een stoere vent. Van baby naar dreumes, van peuter naar kleuter. Kortom het wordt de hoogste tijd om de babykamer aan te passen, en hier een heuse kamer voor jouw bijna kleuter van te maken. Heb je wel een idee voor een safari kamer? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan vooral verder.

Kleuren voor de Safari kinderkamer

Bij Safari denken we aan de big vijf uit Afrika. Zodra je gaat nadenken over kleuren voor de Safari kinderkamer kun je dus ook aan deze dieren denken. De kleur van een giraf, leeuw een luipaard zijn perfect te combineren in de Safari kinderkamer. De vloer blijft gewoon zoals hij is, je kunt deze eventueel een beetje kleur mee geven door een leuk vloerkleed te gebruiken. Op de muren kies je bijvoorbeeld voor een mooie mosterd gele tint. Maar ook een lichte bruine kleur kun je goed gebruiken, op een andere muur kun je kiezen voor een leuk behang of voor leuke posters van stoere dieren. Een licht gekleurde vloer combineer je met houten meubels of meubels van Riet en rotan of zelfs bamboe. Een muur die mosterd geel is kun je leuk combineren met verschillende bruin tinten in de accessoires. Denk hierbij aan terracotta, karamel of een lichtere taupe kleur. Je hebt nu de basis voor de Safari kamer. We kijken verder naar de kinderkamer verlichting.

Verlichting voor de Safari kamer

Wij kwamen op internet super leuke lampen tegen die passen in een Safari thema kamer. Wat dacht je van de safari lamp hier, die eenvoudig aan het plafond op te hangen is. Deze plafond lamp uit de collectie van land of kids heeft bovendien een leuk silhouet aan de binnenkant van de lamp welke pas tevoorschijn komt zodra de lamp wordt aangezet. Een extra leuk detail en zeker voor peuters ook leuk om verhaaltjes bij te verzinnen. Naast de plafond lamp is deze lamp ook te verkrijgen in een hanglamp versie.

Maar open rotan lampen zijn ook perfect te passen in een Safari kinderkamer. Ook kun je zo hier en daar spots verstoppen in het plafond.

Meubels Safari kamer

Krijgt jouw kleintje een nieuwe kamer omdat er een broertje of zusje op komst is? Dan blijven de baby meubels vast achter in de babykamer. Maar wil je bijvoorbeeld van een ledikantje een wat stoerder peuter bed maken? Bevestig dan aan het hoofdeind en het voeteneind twee latten in de vorm van een tipi Tent. Een volgende lat of buis bevestig je hier tussen van voor naar achter. Het ledikant wordt nu een leuk Safari tentje, versier de latten met kunst planten zoals lianen en klimop.

Een leuk dekbedovertrek erop in effen caramel kleur en jouw safari bed is klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *