Tuinplanten zijn ideaal om je tuin op te fleuren

Waarom tuinplanten zo veel verschil kunnen maken

Het kiezen van de juiste planten in de tuin kan een groot verschil in sfeer maken. Het gevaar van het gebruik van veel verschillende soorten tuinplanten is dat dit er rommelig uit kan gaan zien. Het is daarom van belang om goed na te denken over wat voor planten jij in de tuin wilt, en hoe je deze planten wilt gaan neerzetten. Zo kun je een plant in de grond zetten, maar diezelfde plant zou je ook in een pot kunnen zetten. Dit geeft beide een verschillende look. Kleuren en geuren van tuinplanten kunnen ook een bepaalde feeling aan de tuin geven en daarom is dit ook van groot belang.

Verschillende soorten planten voor in de tuin

De keuze is reuze wanneer het om tuinplanten gaat. Denk daarom van tevoren eens na over de duur van de plant. Wil je de plant voor maar één seizoen bijvoorbeeld? Ga dan voor een eenjarige plant. Wanneer je wilt dat je tuin in de winter ook nog wat groen bevat, verdiep je dan eens in groenblijvende planten. Het is namelijk wel zo leuk om in de winter ook nog wat kleur in de tuin te hebben! Voor degene met de groene vingers en die er ook van houden om te kunnen eten van wat er in de tuin groeit zijn fruitbomen of kruidenplanten een must!

Ook wanneer je over een balkon of terras beschikt is het leuk om deze op te fleuren. Zo kun je denken aan planten in balkonbakken of kies je de leukste potten uit om je plant in te zetten.

Tuinplanten met verschillende behoeftes

Niet elke plant is hetzelfde. En daarom hebben planten ook verschillende behoeftes. Het is belangrijk om je te verdiepen in de behoeftes van jouw planten, om er op die manier zo lang mogelijk van te genieten! Denk bijvoorbeeld eens aan de waterbehoefte van jouw plant. De ene plant kan dorstiger zijn dan de andere en je wilt je planten natuurlijk niet te weinig, of juist te veel water geven! Daarnaast kun je nadenken over de standplaats van je tuinplant. Staat jouw plantje liever in de zon of bloeit ‘ie prachtig in de schaduw?

Kies de juiste pot voor jouw buitenplant

Potten zijn er in verschillende kleuren en maten te vinden. Het is belangrijk dat jij de juiste maat kiest voor je plant. Een nieuw plantje kan in het begin wellicht wel in een klein potje, maar is het op zijn tijd wel nodig om deze over te zetten in een grotere pot. Of wanneer je meerdere plantjes in één pot wilt zetten, is het belangrijk dat zij allemaal genoeg ruimte hebben voor de wortels. Verdiep je van tevoren over de behoeftes van je planten en bereid je goed voor op het tuinieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *