Sierhekwerk

Tuinafscheiding plaatsen? 4 tips!

Als je in je tuin zit, wil je je volledig vrij voelen. Een beetje privacy is daarom niet verkeerd. Zodoende heeft het weinig zin om je tuin te omheinen met sierhekwerk, ondanks dat het er natuurlijk prachtig uitziet. Om te voorkomen dat je begluurd wordt door de buren, zul je doorgaans een schutting plaatsen om je tuin af te bakenen. Maar deze moet er dan natuurlijk ook nog eens leuk uitzien! Je kunt kiezen voor een traditionele houten schutting, maar wist je dat er nog veel meer mogelijkheden zijn? Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende opties?

Bamboe

Een bamboeschutting is er eentje om je tuin gezellig en warm te maken. Door de tropische associatie waan je je al gauw op vakantie in je eigen tuin! Je kunt bamboe in matten kopen, maar zelf een schutting fabriceren van bamboestengels is natuurlijk ook mogelijk. Voor extra stevigheid zou je ook voor een houten schutting of zelfs betonnen muur kunnen kiezen, die me bekleedt met bamboe.

Schanskorven

Een heel ander type tuinafscheiding creëer je met zogeheten schanskorven. Dit zijn metalen rasters – eigenlijk twee stuks dubbelstaafmathekwerk die aan de zijkanten zijn afgesloten – met daarin stenen. Naast dat dit er prachtig uitziet, is een dergelijke schutting ook nog eens ontzettend stevig, door het gewicht van de stenen. Je kunt er bovendien voor kiezen om bijvoorbeeld klimops door de schutting te laten groeien, voor een wat warmere uitstraling.

Pallets

Pallets, waar worden ze tegenwoordig niet voor gebruikt? Bedden, tuinmeubilair, kamerschermen, bloembakken: je kunt het zo gek niet bedenken of het kan van pallets worden gemaakt. Dus ook een schutting! Op deze manier creëer je je eigen houten schutting, maar tegen een prijs die niet te vergelijken is met die voor een ‘echte’ houten schutting. Zorg er dan wel voor dat je de zogeheten europallets gebruikt. Deze zijn een stuk steviger dan de wegwerppallets die je overal wel gratis kunt krijgen.

Beplanting

Tot slot kiezen velen het liefst voor een puur natuurlijke tuinafscheiding in de vorm van een heg of bijvoorbeeld coniferen. Het voordeel is dat je er een prachtige groene tuin van krijgt. Nadeel is natuurlijk dat je de heg moet bijhouden, om hem mooi te houden. Maar heb je dat er voor over, dan is een groene heg een perfect idee!