Traprenovatie kan al binnen een dag

De trap was heel lang niets meer dan een hulpmiddel om boven of beneden te komen. Hoe de trap er uit zag was minder belangrijk. Hoe anders is dat nu. De trap wordt zo mooi mogelijk gemaakt en geldt vaak als blikvanger van een woning. Dat kan al gemakkelijk, gewoon door een traprenovatie uit te laten voeren.

Is een kleine of een grote traprenovatie noodzakelijk?

Het is sterk afhankelijk van de staat van de trap in hoeverre een grote of een kleine traprenovatie noodzakelijk is. Soms is een likje verf al voldoende om van een traprenovatie te kunnen spreken. Je zult zien wat een beetje verf al kan doen. Daarna kun je werken met de bekende halve maantjes en eventueel kiezen voor een anti slip laag, om zo de veiligheid van de trap te vergroten.

Kies jij ook voor laminaat op de trap?

De trap kan ook in deplorabele staat zijn. In dat geval is een zeer grondige traprenovatie bittere noodzaak. De trap zal dan gestript worden en helemaal teruggebracht worden naar de basis. Wat tegenwoordig erg hip is, is kiezen voor laminaat op de trap. Het geeft de trap een perfecte uitstraling en het is mogelijk het laminaat door te laten lopen op de grond. Zo ontstaat een vloeiend geheel dat er prachtig uitziet. Uiteraard bepaal je zelf wat je precies op je trap wenst, wel kan een specialist je advies geven en bijpraten over de landelijke trends.

Hoeft zeker niet lang te duren

Een traprenovatie hoeft helemaal niet lang te duren. Vaak kan het al binnen een dag. In het voortraject van de daadwerkelijke traprenovatie kun je zelf de trap al strippen. Wat tegenwoordig erg hip is, is led verlichting onder de treden van de trap. Behalve dat de trap zo letterlijk uitgelicht wordt, biedt dit ook extra veiligheid. Hoewel je met een traprenovatie vaak de uitstraling van de trap wilt verbeteren, mag het veiligheidsaspect nooit uit het oog verloren worden. Er zijn mensen die vanuit dat gezichtspunt besluiten de trapleuning weg te halen. Dat staat dan leuker. Dat kun je dus beter niet doen. Veiligheid gaat altijd boven alles, ook bij een renovatie. Kies dus eerder voor aanvullende maatregelen als antislip, een stevige leuning of een balustrade bovenaan de trap. 

De eerste stap is het bellen van een specialist

Als jij ook een eye-catcher van de trap wilt maken, dan schakel je de specialist in. Hij kan je wijzen op de vele mogelijkheden die er zijn om de trap te bekleden en kan de nieuwste trends met je bespreken. Van de trap kun je echt iets heel moois maken, ook als de trap er nu niet uitziet. De eerste stap is het bellen van een specialist op het gebied van traprenovatie. Vervolgens kun je vaak zelf al een deel van de werkzaamheden voor je rekening nemen, iets dat aanzienlijk kan schelen in de kosten. Binnen een dag kun je vervolgens al een trap hebben om van te watertanden. Laat dit dus nooit ten koste gaan van de veiligheid van het gebruik van de trap. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *