kachel

Tips voor het kopen van een kachel!

Een kachel is heerlijk om in huis te hebben, vooral in de wintermaanden! Het geeft niet alleen veel warmte af, maar is ook een echte sfeerbron in huis. Het kopen van een kachel kan een moeilijke klus zijn. Er zijn namelijk enorm veel soorten kachels. Denk aan gaskachel, een houtkachel of een open haard. Wij geven je een aantal tips waar je op moet letten bij het kopen van een kachel!

Tip 1. is het mogelijk? 

Ga eerst na wat voor kachels mogelijk zijn in jouw huis. Misschien heb je niet eens schoorsteen, dan wordt het moeilijk om een echte houtkachel of open haard te creeren. In het geval als je geen houtkachel hebt, is een gaskachel een goede oplossing. Kijk ook wat er mogelijk is met betrekking tot de ruimte. Ga vast na hoeveel ruimte je hebt voor een kachel, zodat je hier je aankoop op kunt aanpassen. 

Tip 2. Functie van kachel

Waarvoor wil je de kachel gebruiken? Er zit namelijk verschil in de werking van de verschillende kachels die te krijgen zijn. Een houtkachel geeft sfeer, maar is meer bedoeld om de ruimte op te warmen. Ditzelfde geldt voor een open haard, echter geeft een open haard meer sfeer dan een houtkachel. Een gaskachel is voornamelijk bedoeld voor de sfeer. Het geeft warmte af, maar kan zich niet zo snel opwarmen als een houtkachel. 

Tip 3. Kwaliteit

Wanneer je weet wat voor kachel je wilt is het belangrijk om naar de kwaliteit te kijken. Een kachel plaats je niet voor een korte tijd, maar je wilt zo lang mogelijk kunnen genieten van een kachel. Ga dus voor kachels met kwaliteit van Helex!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *