pexels-pixabay-57461

Tips voor brandpreventie

Het ontstaan van brand is natuurlijk voor iedereen een nachtmerrie waarvan je hoopt dat die nooit uit komt. Kantoren hebben vaak een grotere kans op brand dan normale woningen. Dit komt omdat er relatief veel papier aanwezig is. Ook kan brand ontstaan door kapot apparatuur en door rokers. Brand willen we natuurlijk altijd voorkomen. Daarom geven wij je in deze blog tips over brandpreventie. 

Voorkom brand

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen en dit geldt zeker voor brandgevaar. Zorg er daarom voor dat je kantoor goed en veilig is ingericht. Dit kan je doen door te zorgen voor rookmelders, brandwerende ventilatieroosters en brandveiligheidschecks. Zorg er voor dat je het kantoorpand 2 keer per jaar laat controleren op brandpreventie. Zelf kan je ook dingen doen om brand te voorkomen. Denk hierbij aan het uitzetten van apparatuur dat je niet gebruikt, het sluiten van deuren en ramen, het laten controleren van de CV ketel en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zoek goed op wat jij kan doen om brand te voorkomen.

Wat als er toch brand uitbreekt?

Wanneer je de brand hebt ontdekt is het van belang zo snel mogelijk alarm te slaan. De meeste bedrijfspanden hebben een brandmeldinstallatie. Wanneer je hier op de zwarte stip drukt wordt er meteen alarm geslagen. Meestal zijn de brandmeldinstallaties verbonden met de meldkamer. Zo wordt er direct melding gemaakt bij de meldkamer. Ook al is het een kleine brand die je zelf wel denkt te kunnen blussen is had alsnog de bedoeling dat je alarm slaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *