Terras

Terrasoverkapping in de tuin? Vergeet dit niet!

De tuin is een heerlijke plek om lekker te genieten en even bij te komen van alle drukte. Helaas wordt dit dankzij het weer in ons land soms alleen wat lastig. Met een terrasoverkapping is dit echter verleden tijd! Hiermee creëer je eenvoudig een fijne plek buiten waar je ook met minder weer uitstekend kunt genieten.

Wat is het doel van de overkapping?

Beschik je over een tuin met heel veel zon waar je graag een plekje met schaduw wilt creëren? Dan is een terrasoverkapping nabij Ermelo een uitstekend idee! Hierdoor kun je even lekker afkoelen tijdens hete zomerdagen en een plekje creëren om lekker te relaxen. Ook wanneer je wel in de zon wilt zitten, maar bijvoorbeeld geen last wilt hebben van de regen, kan een terrasoverkapping je daarbij helpen. Voordat je een overkapping aanschaft, zul je moeten bedenken wat je er precies mee wilt. Omdat een terrasoverkapping meerdere functies kan hebben, hoeft deze keuze gelukkig niet moeilijk te zijn. Omdat je er zelf wellicht niet zoveel verstand van hebt, is het slim je te laten adviseren door een expert op dit gebied zoals Monsol. Zij kunnen tips geven over materialen, montage en een gedetailleerde offerte maken..

Wat voor terrasoverkapping wil je?

Terrasoverkappingen zijn er in allerlei soorten en maten. Kant en klare modellen of volledig op maat gemaakt. Het is maar net wat je zelf wilt. Hierdoor is er oneindig veel keus in ieder geval! Aangezien een overkapping een relatief grote investering is, is het belangrijk dat deze volledig aan jouw wensen voldoet. Tijdens de zoektocht is het daarom verstandig de volgende punten goed op een rijtje te hebben:
Op welke plek moet de overkapping komen? Wordt het een vrijstaande overkapping of wordt deze direct aan het huis geplaatst?
Wat moet de afmeting zijn? Bepaal zowel de lengte, breedte en hoogte.
Van welk materiaal moet de overkapping gemaakt zijn? Wil je hem bijvoorbeeld van hout, aluminium, kunststof of iets heel anders misschien?

Waar plaats je de overkapping?

Een terrasoverkapping kun je op diverse plekken in de tuin plaatsen. Het is maar net wat je zelf wilt. Zo kun je hem bijvoorbeeld aan het huis vast plaatsen, maar ook verderop in de tuin. Op die manier staat hij volledig vrij. Vaak kiest men ervoor om hem wel als verlenging van de woning te plaatsen, maar dit hoeft dus zeker niet. Wanneer je een grote tuin hebt, kan het ook ontzettend mooi zijn om deze achterin de tuin te plaatsen. Ga bijvoorbeeld voor een mooie houten overkapping met een gesloten dak of met een transparant dak wanneer je van veel lichtinval houdt.