Stappen van een verbouwing en waar je op moet letten

Met een verbouwing gebeurt er vaak ontzettend veel en is de volgorde van onderdelen erg belangrijk! Hier zal ik een paar stappen behandelen om jouw te helpen dat het proces van de verbouwing zo foutloos mogelijk loopt!

Besteltijden

De tijd dat het duurt dat spullen binnen zijn is nou niet meteen het eerste waar mensen aan denken wat fout kan gaan tijdens een verbouwing maar onderschat dit niet! Vaak is er één onderdeel nodig om het andere af te kunnen maken, zorg dat je weet wat je wilt zodat je op tijd spullen kan bestellen. Ga er van uit dat het vertraging kan hebben en ga dus niet afspraken maken met experts zonder dat jouw spullen er zijn. Bestel meubels ook niet te vroeg zodat tijdens de verbouwing er geen goede opslagplek is. Kleine meubels is wel makkelijk om op te bergen als je met bijvoorbeeld met een werken Interieuradvies zodat de professionals weten wat voor één stijl jij wilt.

Vloer

Met een vloer leggen is de er optie om het zelf te doen of het te laten doen, vaak is dit een mogelijkheid die de desbetreffende winkel zal aanbieden met bedrijven waar zij mee samen werken. Als je het zelf wilt doen is het belangrijk om te checken wat de vereiste zijn, per soort huis kan het namelijk verschillen wat voor ondervloer er moet vanwege demping van geluid. Je kunt namelijk niet bijvoorbeeld laminaat direct op een egale betonnen vloer leggen.

Boren

Om dingen te plaatsen of op te hangen is soms nodig om te boren, de meeste huishoudens hebben wel een elektrische handboor maar dit is niet genoeg voor elke muur. Als in samen werking met een professional zoals met Mart in Apeldoorn kun je vragen of zei het geschikte gereedschap hebben. Met een steun muur is er namelijk niet doorheen te komen met de simpele handboor, hier heb je een speciale en sterkere boor voor nodig. Vraag ook van te voren op waar de leidingen en stroom lopen, hier is een tekening van beschikbaar en dit scheelt ontzettend veel problemen.