Fraai bed

Stapelbed kopen: tips

Je wilt een stapelbed kopen, maar je waar niet precies waar je dit doet. Kies je voor een stapelbed of een hoogslaper en waar moet je nog meer op letten bij het kopen van een stapelbed? In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Waar koop je een stapelbed?

Zowel stapelbedden als hoogslapers kun je bij vrijwel alle meubilair- en slaapkamerwinkels kopen. Vaak kun je het assortiment al op internet vinden en verschillende stapelbedden met elkaar vergelijken. Aan de hand hiervan kun je een bezoekje brengen aan de winkels die de stapelbedden verkopen die jou het beste bevallen. Zo kun je ze nog in het echt zijn voordat je je definitieve keuze maakt en tot aankoop overgaat.

Drie persoons stapelbed

Stapelbed of hoogslaper?

Als je een stapelbed gaat kopen, zul je eerst moeten kiezen of je een stapelbed of een hoogslaper wilt. Wil je twee kinderen op de slaapkamer laten slapen of wil je een extra bed hebben voor een eventuele logee? Dan kun je het beste kiezen voor een stapelbed. Wil je extra ruimte creëren in de kamer? Dan is een hoogslaper een betere optie. Een hoogslaper bestaat uit één bed en hieronder houd je nog veel ruimte over.

Materiaal

Bij het uitkiezen van een stapelbed of hoogslaper moet je goed letten op het materiaal waarvan het bed is gemaakt. DIt materiaal moet in ieder geval sterk en stevig zijn, zodat het stapelbed veilig is. Controleer het materiaal van het trappetje nog eens extra. Het is ook goed om te kiezen voor een stapelbed van materiaal dat duurzaam is, zodat je het bed niet snel hoeft te vervangen. Je kunt het beste kiezen voor een stapelbed van metaal of hout.