social media

Social media marketing

Social media marketing stijgt steeds meer in populariteit. Waar bedrijven vroeger social media marketing pas aan het eind van de marketingmix meenamen, wordt dit steeds meer het startpunt van de online marketing. En geef ze eens ongelijk, social media is gratis en je kunt eenvoudig met alleen een e-mailadres en wachtwoord al een account aanmaken.

Wil jij ook een begin maken met social media marketing? Lees je dan goed in op welk social media kanaal jouw doelgroep aanwezig is. Wanneer je dit in kaart hebt kun je een gedegen strategie in elkaar zetten.


Populaire social media voor marketing

De meest gebruikte social media kanalen van dit moment zijn Facebook, Instagram, Pinterest en LinkedIn. Welke kanalen voor jouw bedrijf interessant zijn, hangt dus af van jouw doelgroep. Heb je bijvoorbeeld een jonge doelgroep? Dan is Instagram interessant. Voorheen gold dit ook voor Facebook, maar recent onderzoek van Newcom heeft aangetoond dat de jonge doelgroep Facebook meer aan het verlaten is voor Instagram, TikTok en Snapchat. Heb je een wat oudere doelgroep? Dan is social media marketing op Facebook juist weer interessant.

Wanneer juist bedrijven onder jouw doelgroep vallen, dan is LinkedIn een interessant platform. En social media marketing op LinkedIn blijft groeien. Dit kanaal blijft de advertentiemogelijkheden namelijk uitbreiden, wat mogelijkheden biedt voor bedrijven die hier willen adverteren.Social media marketing uitbesteden

Wanneer je wilt starten met social media marketing, maar hier nog niet de tijd voor kunt vinden kan het interessant zijn om dit uit te besteden aan een bureau dat gespecialiseerd is in social media marketing. Hier werken specialisten die jarenlange ervaring hebben met het opzetten van online social media campagnes.

Let wel goed op wel social media marketing bureau je uitkiest, het kan namelijk zijn dat je alsnog veel zelf moet oppakken in de vorm van het schrijven van teksten en het bewerken van afbeeldingen. Wanneer je veel zelf in de hand wilt hebben, kan dit voor jou een schikte keuze zijn.

Wil je liever al jouw social media marketing uitbesteden bij een bureau die berichten en campagnes van A tot Z oppakken én uitzetten? Neem dan eens een kijkje op de website van BuildSocial: specialist in social media voor woon- en bouwmarkt.