Sfeervolle en praktische led verlichting voor in de keuken

Het licht in de keuken is niet alleen sfeervol, maar ook heel belangrijk. Je wilt immers bij het bereiden van je eten goed kunnen zien wat je doet. Het is daarom slim om je keuken te voorzien van spots en extra licht op bepaalde plekken. In deze blog zal ik daarom een aantal tips geven die je helpen om het beste licht te hebben in je keuken.

Maak een lichtplan

Om te beginnen is het goed om een lichtplan te maken voor de keuken. Veel interieurontwerpers werken met lichtplannen. Een lichtplan begint met en plattegrond. Je kunt hiervoor de bouwplattegrond gebruiken of er zelf een maken. Teken hier op uit waar het daglicht binnenkomt, waar je licht tekort komt en bedenk voor jezelf welk effect je met het licht wilt bereiken. Boven een keuken tafel kan het bijvoorbeeld mooi zijn om breed verspreid licht te hebben. Misschien wil je op de muur een bepaalde decoratie benadrukken door er een lichtbron op te richten. In de keukenkastjes heb je vaak geen licht en hier kan het dus fijn zijn om helder licht te hebben.

Je hebt dan ook verschillende lichtkleuren en sterkten die allen een eigen effect en nut hebben. De lichtkleur van witte lampen wordt uitgedrukt in Kelvin. Extra warm licht ligt zoals bij een zonsondergang lig rond de 2000 Kelvin. Wil je helder licht zoals je zou hebben bij een helder blauwe hemel? Dan heb je een lamp nodig met 6500 Kelvin. Voor de plaatsen waar je dus zo goed mogelijk wilt kunnen zien, daar kun je het beste een heldere lichtbron plaatsen.

Slim verlichten met leds

Led verlichting is ideaal als keukenverlichting. Het is namelijk energiezuinig en je hebt er bijna geen onderhoud aan. Led lampen gaan bovendien heel lang mee, wat wel handig is in een keuken aangezien je die ook niet snel zal vervangen.

Bovendien kun je ook slimme ledlampen gebruiken in de keuken. Zo kun je bijvoorbeeld dimbare leds gebruiken wat fijn is voor bijvoorbeeld een lamp boven een eettafel en zijn er lampen waarbij je ook de lichtkleur kunt afstellen. In de keukenkastjes kun je ledlampen nemen die aanspringen wanneer je de kast opendoet.

Led lampen online bestellen

Wanneer je hebt uitgedacht welke lampen geschikt zijn voor jouw keuken, dan kun je deze gemakkelijk in één keer online bestellen. Bij besled.nl heb je werkelijk alle soorten en maten ledlampen. Led verlichting en led lampen kopen bij besled.nl heeft als voordeel dat je gemakkelijk kunt kiezen voor het type lamp zoals een dimbare of sensor ledlamp. Vervolgens kies je de lichtkleur en sterkte. Wanneer je er toch niet uit zou komen, dan kunnen je altijd terecht voor deskundig advies.