Sedumdak

Onder de sterplanten voor de realisatie van groene daken spelen sedums een prominente plaats. Er is een enorm aantal soorten en variëteiten van sedum! Ze zijn gevarieerd, interessant vanwege hun blad en hun bloei en vooral zonder enig onderhoud! Aan deze vele kwaliteiten wordt toegevoegd dat het sedumdak zich net zo goed aanpast en bovendien heel gemakkelijk vermenigvuldigt!

Een groot succes van Sedum op de daken

De uitzonderlijke weerstand tegen temperatuurschommelingen is de eerste verklaring voor het succes dat sedum heeft behaald op groene daken. De temperaturen zijn daar veel extremer dan op de grond. Zo kan het substraat waarin de plant wortel schiet, bevriezen, wat niet ongebruikelijk is. De tweede verklaring voor het succes van het sedumdak is het vermogen om voor zichzelf te zorgen met de bestaande regenval. Omdat het meestal niet gemakkelijk is om een ​​dak water te geven, kan het door zijn sappige karakter een lange periode zonder regen doorstaan.

Waarom is sedum bijzonder geschikt voor een groendak?

Ben je nog niet zo happig op groene dakterras projecten, dan bestaat de kans dat u liever sedum kiest. Vooral omdat het deze criteria heeft: Ten eerste, economisch: met een ondiep wortelstelsel heeft het weinig oppervlakte nodig om zich te ontwikkelen. Het groeit daardoor gemakkelijk. En dan zijn snelheid: het is zowel snel op te zetten als snel in gebruik. Door een voorgekweekt tapijt te kiezen, kunt u direct een bodembedekker krijgen.

Het esthetische voordeel van sedum

het is dat het het hele jaar door kleur geeft. En, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht rond sedum, bloeit het niet alleen rood! De meeste architecten die voor deze groene oplossing kiezen, gaan naar de meest voorkomende, de sedum met muurpeper, die deze beroemde rode daken geeft. Maar er zijn veel verschillende soorten, die kunnen tekenen op geel, wit of zelfs blauw. U kunt dus zelf de kleur van uw canvas kiezen!

Hoe onderhoud u een sedumdak?

Eenmaal stevig bevestigd aan het dak, kan het zijn groei hervatten vanaf de lente om rustig te leven in de winter tot het bloeit en verwelkt in de winter. Ze kunnen voorzichtig worden gesneden, of ze kunnen op natuurlijke wijze worden vernietigd, wat de voeten kan beschermen tegen bevriezing. Er is maar één ding nodig: laat het water niet onder u voeten stagneren, het zal ongetwijfeld gaan rotten.


Laat u dak nu groeien in sedum!