builder worker screeding indoor cement floor with screed at construction site

Schuimbetonvloer: een zeer veelzijdig product

Waaruit de schuimbetonvloer precies bestaat? Uit een laag schuimbeton en daarover een gevlinderde betonvloer. Schuimbeton geldt als een vloeibare mortel met een zelf nivellerende werking. Het bestaat uit cement, fijn zand, schuimmiddel en eventueel nog vulmiddel. 

Heel veel verschillende etiketten te plakken op schuimbetonvloer

Er zijn verschillende etiketten te plakken op een schuimbetonvloer. Zo is het een duurzaam product, is het relatief licht en niet heel erg duur. Bovendien gaat het erg lang mee en is het een product dat gemakkelijk is aan te brengen. Het product heeft zich de afgelopen jaren bijzonder goed ontwikkeld. Niet voor niets wordt het steeds vaker gebruik. Nog steeds is de schuimbetonvloer volop in ontwikkeling terwijl het door gebruik van nieuwe technieken, betere pompen en betere chemische en biologische schuim vormen al zoveel beter is geworden de afgelopen jaren.

Als isolatiemiddel en als vulling rondom zwembaden te gebruiken

De schuimbetonvloer wordt op heel erg veel manieren gebruikt. Zo kennen we het als een isolatiemiddel, maar is het eveneens een gewichtsbesparende uitvullaag. Ook dient het als een vulmiddel voor vervallen leidingen en rioleringen en wordt het eveneens als vulmiddel rondom zwembaden toegepast. Ook achter damwanden vind je niet zelden een schuimbetonvloer. Over veelzijdigheid gesproken.

Elke eindvloer past op een dergelijke vloer

Op een schuimbeton vloer plaats je uiteraard altijd een eindvloer. Je hebt wat dat betreft heel erg veel te kiezen. Welke vloer dat wordt, bepaal je helemaal zelf. Zo kun je onder meer kiezen voor een betonvloer maar eveneens voor de meer reguliere vloeren als die van hout, laminaat, PVC, tegels, tapijt of een PU-vloer. Ook nu blijkt hoe veelzijdig een schuimbetonvloer is. Zo goed als alle denkbare eind vloeren kun je er namelijk op plaatsen.

In vloeibare vorm gestort en de zelfnivellerende werking

Al met al kan gerust gesteld worden dat de vloer zeer veelzijdig in gebruik is. Tijdens het storten van deze vloer heeft het een vloeibare vorm. Voordeel is dat het een zelfnivellerende werking heeft en dus zelf de gaten en kieren bereikt. Afwerking is dus niet noodzakelijk, een schuimbetonvloer redt zich wat dat betreft prima zelf. Je hebt er verder geen omkijken naar en het is dus een allesbehalve arbeidsintensief product.

Prima samen met vloerverwarming en ongevoelig voor vorst en krimp

Schuimbetonvloer wordt structureel gebruikt bij het renoveren van woningen en gebouwen. Ook voor het opvullen van de vervloekte kruipruimtes is het een zeer geschikt product. Met een zo’n vloer heb je meteen ook een isolatievloer. Hier kan heel eenvoudig vloerverwarming bij aangelegd worden. Je maakt het geheel vervolgens af met een fraaie dekvloer. Vaak heeft de vloer een dikte van rond de 35 centimeter. Het materiaal is recyclebaar en doorgaans is het volledig ongevoelig voor zowel vorst als voor krimp. En let op; nog steeds wordt het product beter en beter en worden de nu al vele toepassingsmogelijkheden groter en groter. Wat de meeste mensen vooral aanspreekt is het gemak waarmee je met dit product kunt werken en dus de zelfnivellerende werking die het heeft. Dat is echter slechts een van de vele voordelen die gebruik van deze vloer kan hebben. En je kan er ook prima voor kiezen om je houten vloer vervangen voor beton!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *