Rolgordijnen kopen – waar moet u op letten?

Na lang afwegen welke raamdecoratie het beste past in uw ruimte, bent u er eindelijk uit: u gaat rolgordijnen kopen! Onze mening is wellicht wat gekleurd, maar wij van Rolgordijnshop vinden dat een goede beslissing. Dan is nu de vraag: welke rolgordijnen worden het? Omdat we weten dat het makkelijk verdwalen is in de wereld van de rolgordijnen, helpen u op weg met een aantal handige tips. Als u weet waar u op moet letten, kunt u weloverwogen een keuze maken.

Waarom neemt u rolgordijnen?

Het lijkt een logische vraag, maar rolgordijnen kunnen verschillende functies hebben. Zo zijn er rolgordijnen die alle licht van buiten tegenhouden. Wanneer u dit wilt, dan kunt u het zoekveld al flink versmallen door op ‘verduisterende rolgordijnen’ te filteren. Wilt u juist nog een beetje licht binnenlaten, kies dan lichtdoorlatende rolgordijnen. Deze filteren het daglicht, maar laten nog voldoende licht binnen om geen lamp aan te hoeven doen. Ook vitrage-rolgordijnen laten een beperkte hoeveelheid daglicht binnen. Wilt u slechts insecten buiten houden en doen isolerende of verduisterende eigenschappen er minder toe? Kies dan voor een rolhor.

Handbediening of elektrisch

Wist u dat het niet nodig hoeft te zijn om op te staan en alle rolgordijnen handmatig te openen of sluiten? Er zijn namelijk elektrische rolgordijnen verkrijgbaar, waarmee u met één druk op de knop de rolgordijnen opent en sluit. Kies voor een nieuw rolgordijn dat al uitgerust is met dit systeem, of schaf een mechanisme aan dat u in uw bestaande rolgordijnen kunt bouwen (mits deze daarvoor geschikt zijn). Comfort en bedieningsgemak moeten we niet te licht opvatten, naar onze mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *