PVC laminaat voor elke woning

Het hebben van een PVC laminaat is heel erg handig wanneer je graag een mooie doch duurzame vloer hebt. Een goede vloer is een belangrijk onderdeel van je huis. Het is dan ook belangrijk dat je bij aanschaf van een nieuw vloer de juiste keuze maakt. Een enorme aanrader is een PVC laminaat vloer. Hierbij kies je namelijk voor een zeer duurzame vloer die niet alleen heel erg stevig is, maar ook veel voordeliger dan een normale vloer. Mensen houden vaak van een mooie houten vloer. Hierbij kijkt men snel naar een hardhouten vloer of een echte laminaat vloer. Daarbij betaal je natuurlijk heel veel geld per vierkante meter. 

Het nadeel van houten vloeren

Een groot nadeel van deze vloeren is dat er gemakkelijk vlekken kunnen ontstaan en dat deze niet gemakkelijk te verwijderen zijn. Zo zijn houten vloeren zeer gevoelig voor vocht en kunnen ze na het leggen van de vloer nog lang nawerken. Hierdoor kunnen er bollingen en krakende gedeelten ontstaan. Dit leidt natuurlijk al snel tot irritaties en daardoor nemen mensen vaak binnen enkele jaren alweer een nieuwe vloer.

Kiezen voor PVC laminaat

Wanneer je kiest voor PVC laminaat, kies je voor een stevig materiaal dat per vierkante meter vele malen goedkoper is dan hardhout of normaal laminaat. Echter, is PVC laminaat niet te onderscheiden van normaal laminaat of een houten vloer. PVC laminaat is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen. Ook kun je zonder problemen gedeelten van de vloer vervangen in het grafvak van eventuele schade. Het grote voordeel van laminaatvloeren is dat je er bijna niets fout aan kunt doen. De vloeren zijn bestand tegen water en kunnen moeilijk worden bekrast. Daardoor zijn ze ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Ook zijn ze de ideale oplossing voor huurhuizen waar nog een complete vloer in gelegd moet worden. Zo zorg je er dan ook voor dat je zonder problemen een stevige en prachtige vloer kunt leggen.

PVC laminaat als houten vloer

Wanneer je graag een houten vloer in je huis wilt, of iets dat daarop lijkt, kun je gemakkelijk voor een PVC laminaat kiezen. Dit kan dankzij de hoge kwaliteit die PVC laminaat uitstraalt. Het hogere segment van dit type vloer is bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden en kan dan ook gemakkelijk in de woonkamer worden gelegd. Een groot voordeel is dat het natuurlijk vele malen goedkoper is dan een echte houten vloer en ook veel langer mee gaat. Daarnaast hoeft een PVC vloer niet al het onderhoud van een houten vloer te krijgen. Vaak moet een houten vloer gelakt worden en moet je elke paar jaar speciale balsem gebruiken om de vloer mooi te houden. Bij een laminaatvloer van PVC is dit niet het geval en kun je de vloer zonder problemen tien jaar lang niet bijhouden. Natuurlijk moet je hem wel schoonhouden, maar dat doe je al door eens in de zoveel tijd te stofuigen of gebruik te maken van een dweil. De vloer is niet gevoelig voor vocht en kan dus makkelijk worden afgedaan.

Voor PVC vloeren en vloeren of laminaat, kom je langs bij dé showroom voor woninginrichting & woningstoffering.