Laundry Room With Beige Wall And Parquet Floor With Washing Machine, Dryer, Laundry Basket And Folded Towels In The Cabinet.

Orde brengen in je wasgoed

Iedereen herkent ze wel; overvolle wasmanden en de rondslingerende kleding door het huis. Vooral mensen uit een gezin met twee of meer kinderen begrijpen deze situatie. Hierbij wordt het inmiddels een dagelijkse kost om alles constant netjes te houden. Dit levert vaak veel onrust op, want een chaotisch huis is een onrustig hoofd. Hoe schep je nou een klein beetje orde in deze waschaos? Hieronder wordt het kort uitgelegd.

  1. Creëer waszones

Opvallend is vaak dat de schone was zich continu blijft opstapelen. Alle verschillende kledingstukken liggen dwars door elkaar heen en het blijft een grote zoektocht om alle setjes terug bij elkaar te vinden. De structuur hierbij ontbreekt. Daarom is het handig om verschillende waszones te creëren, namelijk: de vuile was, de natte was, de droge was en de gevouwen was. Dit zorgt voor een snel soepel lopend systeem.

2. Werken met wasmanden

Is er binnenshuis de ruimte voor wasmanden? Gebruik deze ruimte dan om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Schaf (het liefst drie) wasmanden aan, voor de witte, fijne en gekleurde was. Dit brengt automatisch nog een extra voordeel met zich mee, namelijk dat je altijd genoeg ruimte hebt voor alle was en er dus niks blijft rondslingeren. Pak snel de natte was en op naar het wasrek!

3. Direct de was ophangen

Het is begrijpelijk om af en toe lekker even alles te laten liggen. Je zit dat niet te wachten op een wasrek vol droge kleding. Tóch kan je jezelf er beter gelijk toe zetten. Hierdoor maak je weer ruimte voor de volgende wasbeurt, want die gaat gegarandeerd komen. Dit zal vast nog herkenbaarder zijn wanneer je een groot gezin hebt, dan zal er namelijk ook sprake zijn van spontane wasjes. Massamarkt beschikt over een groot assortiment aan allerlei producten die jou uit de brand kunnen helpen tijdens het wasproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *